Samsung Galaxy S5 pare sa fi fost mai degraba un esec pentru coreeni

Samsung Galaxy S5Ca un reminder pentru cei care nu ma citesc, detin un Galaxy S4 si sunt mai mult decat multumit de performantele sale, pret de peste un an si jumatate devenind un bun prieten, daca pot spune asta. Ei bine, nu am avut versiunea Galaxy S3 ca sa fac o diferenta pertinenta insa, cel putin daca ma raportez la gurile rele, se pare ca al meu smartphone nu a avut decat imbunatatiri de natura hardware, designul fiind oarecum similar.

Nu sunt in masura sa comentez anumite afirmatii, pana la urma cu totii suntem subiectivi, cert este ca Galaxy-ul meu se comporta excelent, nu sunt nicidecum saturat de felul cum arata si nu am nici cea mai mica idee de a-l schimba, nu pana cand nu crapa, la propriu.

Ceea ce pot spune cu tarie este faptul ca diferentele intre el si versiunea Galaxy S5 sunt minime, de aici si statornicia mea in ceea ce priveste ideea de a face un upgrade. Nu vad sensul unui nou telefon, drept pentru care voi ramane al al meu Galaxy S4, cel putin pana in clipa in care un nou smartphone ma va ravasi.

Mai mult de atat, se pare ca si vanzarile imi dau dreptate in ceea ce priveste noul model Samsung Galaxy S5, asteptarile coreenilor nefiind unele tocmai implinite. Ca o paralela, in primele trei luni de la lansare, S5 s-a vandut in aproximativ 12 milioane de exemplare, cu pana la 4 milioane mai putine decat predecesorul sau. Cauzele? Imbunatatirile nesemnificative si aglomerarea pe piata asiatica in ceea ce priveste telefoanele similare, China, motorul principal in ceea ce priveste numarul exemplalelor comercializate, fiind imbibata cu numeroase modele autohtone cel putin la fel de performante.

La polul opus fata de piata chineza se situeaza piata nord-americana, taram pe care Samsung pare sa o duca destul de bine, vanzarile fiind intr-o vizibila crestere fata de anii precedenti.

Conform unui comunicat de presa al celor de la Samsung, vanzarile lui Galaxy S5 sunt mai mici cu aproximativ 40 de procente fata de estimari, acest detaliu aducand de la sine o supraaglomerare a stocurilor actuale, stocuri care nu cred ca vor fi epuizate pana la lansarea urmatorului model.

Nu stiu sigur cand va fi lansat Galaxy S6, probabil ca in primul trimestru al anului 2015, insa cert este un singur lucru: Samsung are mult de lucru pentru a spala aceasta semi-rusine, doar un telefon de top, total diferit si echipat corespunzator, putand readuce compania pe profit.

Adaugat in: Tech

Un comentariu

  1. Maria says:

    Tinand cont de numarul unitatilor vandute, mi-e greu sa numesc acest telefon un esec. Eu sunt proprietara unui telefon marca Apple insa majoritatea prietenilor mei folosesc Samsung sau HTC si sunt multumiti. Am testat modelul respectiv intr-un magazin Vodafone si mi-a placut, singurul inconvenient fiind dimensiunea, mult prea mare pentru o fata.