Samsung Galaxy J, fratele mai mic al lui Galaxy Note 3

Pana la lansarea lui Samsung Galaxy S5, Note 3 ramane cel mai bun device mobil oferit de coreenii de la Samsung. In viziunea unora, Note 3 are un singur defect: display-ul mult prea mare, cei de la Samsung gasind o alternativa viabila la aceste afirmatii. Desi puteau oferi o versiune mini a lui Galaxy Note 3, Samsung a hotarat ca nu este cazul unui tabphone sub aceasta denumire si a lansat o noua serie de smartphone-uri, Samsung Galaxy J.

Samsung Galaxy J

La o prima vedere, Samsung Galaxy J este aproape identic cu Note 3, designul ales de coreeni asemanandu-se din mai multe privinte. Chiar si la nivelul performantelor putem discuta de asemanari izbitoare, configuratia hardware a lui Note 3 fiind pastrata intr-un procent de aproximativ 90%.
Desi nu a fost lansat pe piata de specialitate, specificatiile lui Samsung Galaxy J au fost deja anuntate, astfel ca nu ramane decat sa tragem cateva concluzii in privinta performantelor acestui device.

Configuratie hardware extrem de performanta

Cand spunem configuratie hardware, ne referim in primul rand la procesorul Qualcomm Snapdragon 800, unul dintre cele mai performante modele de pe piata. Tactat la o frecventa quad core de 2.3 GHz, procesorul colaboreaza incredibil de bine cu acceleratorul grafic si memoria RAM de 3GB, utilizatorii fiind feriti de lipsa fluiditatii in meniu sau aplicatiile preferate.

De asemenea, tot la capitolul componente hardware vom nota spatiul de stocare, in ciuda faptului ca Samsung s-a zgarcit si a apelat la un modul de 16GB dintre care mai bine de 6GB sunt ocupati de sistemul de operare si aplicatii. Ei bine, nu putem considera lipsa unui spatiu de stocare generos un aspect negativ pentru ca, spre deosebire de concurenta directa, Samsung inca mizeaza pe sloturile microSD, Samsung Galaxy J suportand pana la 64 de GB aditionali.

Display-ul este, fara doar si poate, cireasa de pe tort, Samsung Galaxy J fiind echipat cu un Super Amoled de 5 inci, un display identic cu cel regasit pe Samsung Galaxy S4. Cei care au testat Galaxy S4 stiu despre culorile extrem de vii si despre calitatea imaginilor pe care acest display este capabil sa le redea, densitatea pixeilor de 441ppi si rezolutia Full HD jucand un rol esential in toata aceasta ecuatie.

Software de top pentru aplicatii multimedia rulate extrem de rapid

Pornind de la partea software, segment la care Samsung Galaxy J exceleaza datorita versiunii 4.3 a sistemului de operare Android(puteti face update la ultima versiune in orice moment), veti remarca usurinta prin care acest smartphone reuseste sa redea aplicatiile instalate. Mai mult de atat, cand vine vorba despre segmentul multimedia, Samsung Galaxy J pare a fi un adevarat colos.

Punctam, pe rand, cele mai importante caracteristici multimedia ale acestui telefon:

  • camera foto identica cu cea de pe Samsung Galaxy S4, una dintre cele mai reusite camere foto disponibile pe un smarpthone – senzor de 13MP completat de Dual Shot, filmare HD, autofocus si multe alte functionalitati;
  • transmiterea datelor se poate realiza prin NFC, port infrarosu sau Bluetooth 4.0;
  • conexiune la internet prin 3G, 4G si Wi-fi;
  • diversi senzori ce va permit o utilizare adecvata a device-ului.

Tot la capitolul multimedia putem puncta numeroasele aplicatii si jocuri ce va asteapta in portalul Google Play, sistemul de operare Android oferindu-va milioane de aplicatii gratuit sau contra cost.

Desi nu a fost dezvaluit si un pret pentru acest smartphone, lansarea din aceasta luna ar urma sa ne ofere o grila de preturi cuprinse intre 499 si 600$, diferentele fiind facute de piata din care decideti sa va achizitionati device-ul. Ca in multe alte ocazii, Samsung Galaxy J va ajunge putin mai tarziu pe piata din Romania, abia in primul trimestru al anului 2014 putand comanda produsul din magazinele de specialitate.

Adaugat in: Tech

Un comentariu

  1. Ioana says:

    Este un smartphone destul de performant, ma asteptam la o camera mai buna ce-i drept.