Rulezi si impachetezi – televizorul cu ecran flexibil pe care-l poti lua cu tine in vacanta

Televizor cu ecran flexibil de la LG

Modelul asupra caruia o sa comentez este de fapt un prototip insa nu m-ar mira absolut deloc sa-l vedem pe piata in forma unui produs finit destinat vacantelor si nu numai. Fata de tehnologia TFT-LCD, OLED-urile sunt produse recomandate indeosebi pentru capacitatile lor de a se modela in functie de necesitati. Nu mai mizati pe o suprafata perfect plana ci aveti posibilitatea de a modela ecranul in functie de locatia in care montati televizorul sau de unghiul de vizibilitate pe care il doriti. Ei bine, lucrurile sunt asemanatoare doar in teorie, asta pentru ca producatorii au implementat tehnologia OLED insa au mizat pe o protectie plasticizata sau metalizata cu o caracteristica destul de rigida, menita sa ne ofere doar ajustari minore in ceea ce priveste forma ecranului.

Ceea ce trebuie sa stiti este faptul ca OLED este o tehnologie mult mai permisa in ceea ce priveste formele iar acest aspect se poate observa destul de clar in video-ul de mai jos.


LCD-urile au reprezentat un varf de performanta pentru o buna perioada de timp insa insusi stratul de sticla care nu permite niciun fel de maleabilitate a stat la baza research-ului pentru o tehnologie mai avansata. Astfel, au fost lansate OLED-urile(Organic Light-Emitting Diode), produse caracterizate de o foloie de plastic si o serie de materiale semiconductoare care permit o flexibilitate desavarsita dar si o rezistenta sporita la socurile mecanice.

Discutam, totusi, despre o tehnologie aflata in versiunea Beta, asta daca imi pot permite sa fac aceasta afirmatie, produsele lansate pe piata neajungand la o maturitate deplina. S-a pastrat o carcasa rigida tocmai datorita imposibilitatii de a garanta un produs 100% sigur, flexibil si rezistent.

Despre televizorul pe care il puteti impacheta si depozita in valiza de vacanta, el masoara numai putin de 18 inci si ofera o rezolutie de 1200×810 pixeli. Este un prototip care prezinta cateva defecte insa va fi integrat intr-o ampla procedura de test in urma careia coreenii de la LG vor elibera un comunicat de presa prin care sa ne anunte daca astfel de produse vor fi produse in serie si comercializate pe piata de profil.

Chiar daca multi dintre voi se gandesc la camerele de hotel care dispun de toate facilitatile, eu stau si ma gandesc la sejururile in natura, departe ce civilizatie. Acest televizor consuma o cantitate infima de energie electrica, drept pentru care il consider o solutie de viitor si o posibilitate de a lua dupa noi un produs electronic ce ne poate fi de mare ajutor in anumite situatii.

Adaugat in: Tech

Comentariile sunt inchise.