Romania – Rusia 21-21, in prima partida de la CE de handbal feminin

Daca aici va prezentam debutul Romaniei la CE de handbal feminin desfasurat in Serbia, acum a venit vremea sa facem o scurta analiza a partidei. Am evoluat contra Rusiei, eternul rival al nationalei noastre din ultima perioada, o selectionata care ne-a batut pe unde ne-a prins, ma refer la competitiile cu adevarat importante, la meciurile cu miza. Am inceput mai mult decat promitator, echipa introdusa pe teren de Gheorghe Tadici practicand un handbal bun pe faza ofesnsiva si perfect in defensiva, rusoaicele marcand doar 7 goluri in primele 30 de minute si tabela arata 12-7 pentru fetele noastre.

Recunosc ca eram foarte incantat de jocul fetelor noastre dupa prima parte, ba chiar ma gandeam la meciurile viitoare, impotriva Muntenegrului sau Islandei. Ca de obicei, lucru care s-a intamplat in majoritatea partidelor de la turneele finale, ne inecam la mal! In repriza a doua, avantajul nostru s-a pastrat pana prin minutul 45, scorul aratand un 18-13 destul de confortabil. Finalul a fost unul catastrofal, in pofida faptului ca am avut de mai multe ori superioritate numerica, fetele noastre pierzand posesie dupa posesie, rusoaicele reusind sa revina pana la 19-21 si sa inscrie de 2 ori in ultimul minut de joc pentru un 21-21 trist, foarte trist. Am avut chiar si ultima posesie a partidei, insa timp de 30 de secunde NU am stiut ce sa facem cu mingea!

Este pacat sa ratezi victoria intr-un asemenea mod insa este un inceput, acceptabil as putea spune. Daca vom continua sa practicam un handbal ca in prima parte a meciului cu Rusia, ne vom califica cu siguranta in fazele superioare ale competitiei. In cealalta partida, Muntenegru s-a distrat cu Islanda, pe care a invins-o cu 26 la 16. Urmeaza meciul cu Islanda, meci ce va avea loc miercuri, incepand cu ora 21:15. Ultima partida din faza grupelor o vom disputa impotriva Muntenegrului, vineri, incepand cu ora 21:45!

Adaugat in: Sport

Comentariile sunt inchise.