Romania – Belgia 2-1

Chiar daca timpul liber este destul de limitat, nu am putut rata meciul nationalei impotriva Belgiei. Desi a fost doar un meci amical, jocul din teren a fost unul peste asteptari, poate doar prezenta redusa a suporterilor ducandu-ne cu gandul ca este totusi doar un meci amical.

Belgienii au inceput mai bine, ma asteptam la asta, au un lot mult mai valoros si asta s-a resimtit in prima parte a intalnirii. Au reusit sa marcheze dupa o greseala a lui Gardos, care l-a scapat din marcaj pe Benteke, acesta reusind sa inscrie in poarta aparata de Tatarusanu. Meciul a continuat in aceeasi directie, cu o selectionata a Belgiei care ne-a presat si si-a mai creat cateva situatii bune de a marca.

In minutul 32, dupa o faza care nu anunta mare lucru, Maxim, jucatorul Pandurilor din Tg Jiu, a preluat la marginea careului si a sutat la coltul lung, un sut imparabil care a adus egalarea si scorul pauzei.

In a doua parte a intalnirii, curios, am jucat mult mai bine.Rolurile s-au schimbat si echipa mai prezenta in joc a fost selectionata noastra, ajutata si de schimbarile facute de Piturca, fiind introdusi Stancu, Torje si Lazar. Ratam cateva ocazii prin Stancu, Marica si Torje iar in minutul 66 arbitrul italian dicteaza 11m pentru un hent al lui Kompany. Torje executa in dreapta portarului si inscriere pentru un surprinzator dar frumos 2-1.

Finalul le-a apartinut belgienilor, care au ratat cateva ocazii bune de gol prin Lukaku si Mertens, insa rezultatul ne da sperante ca putem obtine minim 4 puncte in dubla decisiva cu Ungaria, care va avea loc in primavara anului viitor.

Bravo ROMANIA!

foto: Prosport

Adaugat in: Fotbal, Sport

2 comentarii

  1. Andrei says:

    Ma mir cum de au reusit sa castige..am vazut prima repriza si n-am iesit decat de vreo 3 ori din jumatea noastra.