Romania a parasit CE de handbal pe usa din dos

N-am mai scris de ceva timp despre evolutia fetelor noastre de la Europeanul de handbal, ce-i drept, nici timpul nu mi-a permis sa dezbat acest subiect. M-am multumit sa urmaresc meciurile si sa revin cu un articol prin care sa sintetizez intreaga perioada a fazei grupelor principale pentru selectionata condusa de Gheorghe Tadici.

Am ajuns in grupele principale cu un singur punct, infrangerea din ultimul meci al grupelor din grupele preliminarii, cu Muntenegru, fiindu-ne fatala pentru desfasurarea ulterioara a lucrurilor. Cu un singur punct, sperantele noastre erau destul de slabe intr-o grupa in care Ungaria si Muntenegru aveau deja 4 puncte. Cu toate astea, lucrurile au inceput perfect: victorie in meciul cu Spania, scor 31-26 si infrangerea Ungariei in partida cu Muntenegru. De aici, totul depindea strict de noi, meciurile cu Ungaria si Germania fiind decisive pentru accederea in semifinale. A urmat meciul cu Ungaria, primul pas spre semifinale, un pas care s-a dovedit a fi unul mult prea dificil pentru fetele noastre. Ungaria a practicat un handbal bun, foarte bun pe alocuri, fetele noastre fiind la un nivel ridicat doar in primele 25 de minute ale partidei. Dupa pauza, diferenta a fost una vizibila, Ungaria condusa de o Anita Gorbicz intr-o forma maxima, ne-a spulberat si a naruit orice speranta a noastra pentru semifinale.

A urmat partida cu Germania, meci care conta mai degraba pentru palmares dar si pentru locul 3 in grupa, un loc care ne garanta un meci pentru stabilirea ocupantei pozitiei a 5-a in cadrul acestui turneu european. Cu moralul la pamant si cu o echipa parca prea constransa de rezultatul partidei cu Ungaria, nu am facut decat sa incheiem acest turneu european in genunchi. Germania a jucat bine sau noi prea prost, nici acum nu-mi dau seama care e adevarul. Cert este ca despre acest meci putem spune un singur lucru: Germania a condus de la un capat la altul iar victoria lor nu a putut fi niciodata pusa la indoiala!

Europeanul continua, fara noi insa. In semifinale se vor duela Serbia si Muntenegru in semifinala 1, si Norvegia cu Ungaria in semifinala 2. Uitandu-ma la parcursul celor 4 echipe, tind sa cred ca vom avea o finala intre Muntenegru si Norvegia, reeditarea finalei de la Olimpiada, insa surprize pot sa apara oricand, mai ales in handbal. Sambata sa fiti cu ochii in 4 si sa va bucurati de handbal de cea mai inalta clasa.

Adaugat in: Sport

2 comentarii

  1. Andrei says:

    Oricum nu puteam spera la mai mult…au fost cel putin 4-5 nationale mai bune sau mai in forma decat noi.