Realizeaza corect un plan de afaceri

Pentru a fi de succes, un plan de afaceri trebuie sa fie realizat in mod corect! Oamenii cred de multe ori ca poti face afaceri si fara o planificare minutioasa, insa lucrurile nu stau tocmai asa. Daca iti doresti si sa faci profit dintr-o anumita afacere, atunci ai nevoie de un plan de afacri intocmit in mod corect. Ar fi prea usor sa discutam doar despre noroc, despre un succes venit pe neasteptate, despre afaceri de succes care nu au avut deloc actiuni planificate.

Intr-un plan de afaceri un rol foarte important il au estimarile cheltuielilor. Dupa ce am inteles acest lucru trebuie sa mergem mai departe si sa intelegem ca cel mai indicat este ca aceste cheltuieli sa fie rotunjite la un nivel superior, adica sa estimam o suma putin mai mare decat cea la care ne asteptam noi. Specialistii numesc diferenta dintre cheltuiala reala si plusul pe care noi il adaugam, fondul de cheltuieli neprevazute.

Stim cu totii ca de la teorie la practica este cale lunga, tocmai de aceea de cele mai multe ori sumele pe care noi le trecem in hartii, sunt depasite. Insa daca noi avem de la inceput niste bani pusi bine tocmai pentru acest scop, avetm sanse sa nu ne impotmolim. Foarte multi antreprenori esueaza la jumatatea drumului, tocmai pentru ca raman fara bani, si nici nu mai au de unde sa faca rost intr-un timp record. Acesta este asadar primul sfat pentru ca un plan de afaceri sa fie realizat in mod corect. Va doriti un plan de afaceri care sa va ajute in adevaratul sens al cuvantului? Incercati sa porniti la drum cu o suma de bani mai mare decat cea reala, cea de care aveti nevoie.

Pentru ca un plan de afaceri sa fie realizat in mod corect, va vom mai da un sfat. In orice afacere, avem nevoie de date clare, realiste. Multi oameni de afaceri merg doar pe intuitie, si de cele mai multe ori, acest lucru ii costa. Insa importanta statisticilor are rolul ei, fara de care orice idee de afacere ar putea sa nu fie de succes. Asadar nu mai mizati pe anumite idei si situatii doar din intuitie, mizati pe ele atunci cand ati verificat cifrele si statisticile. Traim intr-o lume in care daca nu risti, nu castigi.

Insa atunci cand risti, este foarte indicat sa iei in calcul anumite situatii, sa verifici de doua ori toate lucrurile si sursele de informatii, sa nu te bazezi doar pe tine si fortele tale proprii. Pentru un plan de afaceri de succes avem nevoie de o gandire pragmatica. Pentru un plan de afaceri de succes avem nevoie de cifre si statistici verificate. Pentru un plan de afaceri de succes avem nevoie de sfaturile celor cu experienta! Pentru un plan de afaceri de succes avem nevoie de un fond de cheltuieli neprevazute!

Adaugat in: Business

Comentariile sunt inchise.