Rapidule, incotro?

Sunt rapidist convins si, in momentul in care am deschis acest blog, mi-am propus ca una dintre categoriile de subiecte sa fie dedicata echipei mele de suflet! Desi a trecut mai bine de o luna de cand am scris primul articol, n-am abordat niciodata subiectul „Rapid Bucuresti”. De ce? Raspunsul e simplu: mi-e ciuda cand vad unde am ajuns, mi-e ciuda sa vad atatea certuri la club, mi-e ciuda sa vad cum ne zbatem la mijlocul clasamentului, mi-e ciuda cand vad ca nu jucam nimic si ne chinuim cu echipe pe care, in mod normal, le spullberam candva si lista e lunga.

Concluzia mea din ultimele luni e destul de amara si chiar nu mi-am imaginat vreodata ca o sa ajungem intr-o astfel de situatie.

Am sa punctez cateva aspecte, importante zic eu.

Primul ar fi Sabau, un antrenor care a plecat intre timp si despre care nu pot sa am o parere prea buna! De ce? A avut la dispozitie 2 cantonamente de vara si o perioada de 4 luni in care sa puna echipa pe picioare. Daca la inceput i-am dat dreptate in privinta omogenitatii si a lipsei de timp, la ultimele meciuri pe banca Rapidului chiar nu am putut sa-l mai sustin, echipa juca groaznic, nu avea nicio viziune si, categoric, Nelutu avea partea sa de vina.

Al doilea aspect il reprezinta Copos. Nea’ George, am si eu o rugaminte, si nu cred ca sunt singurul: PLEACA! Nu am nimic cu dumneata, insa nu mai poti sustine aceasta echipa! De cativa ani te vaiti de bani, te vaiti ca nu mai poti sustine echipe dar ne spui ca iubesti Rapidul mai mult ca orice! In cazul acesta, fa-ne un bine si lasa un om potent financiar care sa preia haturile clubului si sa ne readuca acolo unde meritam sa fim! Nu mai vrem scandaluri, nu mai vrem sa auzim ca n-ai platit salariile baietilor, nu mai vrem sa vina inca o perioada de transferuri si sa aduci jucatori liberi de contract!

Un ultim aspect, il reprezinta insusi echipa. Avem cativa jucatori care nu au ce cauta in lotul nostru! Ma refer aici la: Surdu, Burca, Pavlovic, Apostol, Roman si ar mai fi 2-3 insa acestea sunt cele mai mari non-valori ale noastre! Nu am nimic cu voi baieti, dar nu aveti fata de Rapid si, decat sa aduceti la agonie zeci de mi de rapidisti, mai bine plecati!

Un lucru e cert, avem nevoie de o restructurare masiva, incepand de la conducerea executiva pana la cea tehnica! Avem nevoie de un patron care sa vina cu bani, avem nevoie de un presedinte care sa aiba viziune si sa investeasca in jucatori de calitate, avem nevoie de scouteri care sa ne ofere jucatori la un raport calitate/pret foarte bun, avem nevoie de un antrenor adevarat(Andone sau Sumudica, parerea mea) si avem nevoie de o restructurare a lotului. In momentul in care toate aceste lucruri se vor indeplinii, vom avea si liniste la echipa si, cu siguranta, vor venii si rezultatele iar noi, cei mai sufletisti suporteri din Romania, vom fi fericiti!

In incheierea articolului, vreau sa-i felicit pe baieti pentru calificarea din Cupa Romaniei si sa le urez mult succes luni, in confruntarea cu Astra Giurgiu; o victorie este vitala si poate ne mai aduce si noua o farama de speranta! Hai Rapid!

Adaugat in: Rapid, Sport

2 comentarii

  1. :-< Iti impartasesc gandurile. A decazut tare echipa in ultima vreme.

    • Din pacate! Se aude ca va prelua Virgil Dumitru impreuna cu alti oameni de afaceri pachetul majoritar in perioada urmatoare…sunt curios cum stau lucrurile 🙂