RAPID, steaua si bricheta – partea a II-a

Ne aflam intr-o situatie ingrata, acest lucru este cert si, din pacate, nu pare a se ivi vreo rezolvare pe termen scurt. Suntem in insolventa, avem o echipa decimata, jucatorii ramasi nu si-au mai primit banii de luni bune si cheful meu pentru redactarea unor articole pe tema ‘Rapid’ a cam murit odata cu orizonturile destul de sumbre. Daca am putea enumera o perioada in care, indiferent de situatia clubului, Rapidul se simte bine, acea perioada este, fara doar si poate, saptamana premergatoare meciului cu Steaua, unica echipa care ne provoaca o greata aparte si pe care ne dorim sa o infrangem ori de cate ori avem ocazia.

Ca in fiecare an, derby-ul incepe cu o repriza premergatoare derulata in culise, in platourile de televiziune si in cadrul conferintelor de presa. Inamicul public #1, MM, a reusit sa ne incite si in acest an prin numeroasele sale declaratii ironice, prin conferita de presa de astazi si prin modul prin care reuseste sa starneasca controverse. Mai mult de atat, am observat ca si jucatori precum Chipciu, un jucator care n-a trait decat un singur derby adevarat si care isi permite sa vorbeasca urat la adresa unui club de traditie precum Rapid Bucuresti, au fost luati sub aripa protectoare de catre acest ‘manager’ care nu face decat sa puna o mare pata pe fotbalul romanesc. Ceea ce nu ne-a facut deloc cinste a fost incidentul de astazi, incident in care au fost surprinse doua grupuri de suporteri iscand un mare scandal in cartierul Ferentari. Nu stiu cu exactitate cum s-au desfasurat lucrurile, nu stiu daca totul a fost premeditat sau alte detalii, stiu doar ca lucrurile au degenerat intr-atat de mult incat au fost implicate si alte persoane din zona, au fost numeroase incidente publice si situatia nu poate decat sa fie o pata pe istoria frumoasa a galeriei noastre.

Trecand peste aceste declaratii destul de acide, declaratii care nu fac niciodata bine unui spor atat de iubit, dar si peste incidentul dintre cele doua grupuri de suporteri, am ajuns in seara meciului, o seara fantastica pentru orice rapidist. Spun fantastica pentru ca este singurul meci care conteaza cu adevarat, spun fantastica pentru ca, indiferent de pozitia din clasament, obiectivul nostru este de a INVINGE steaua, spun fantastica pentru ca atmosfera ca pe Giulesti n-o sa mai regasiti niciunde.

Meciul a fost unul destul de bun, baietii s-au implicat ca de obicei iar rezultatul de 1-1 pot spune ca nu este unul corect. Am condus 80 de minute datorita golului lui Herea din startul meciului, am fost egalati de un gol norocos si mai-mai ca era sa pierdem iar la masa verde datorita unor mici incidente in tribuna. Nu mi se pare corect ca o echipa sa paraseasca terenul pentru cateva obiecte aruncate dintre tibuna, o situatie identica cu cea din 2008, an in care am pierdut meciul datorita unei brichete inventate de actualul sef al arbitrilor: Sandu Diaconu. De data asta, stelistii au revenit de la cabine si meciul s-a reluat, un meci care nu a mai avut acelasi farmec, un meci care s-a incheiat intr-un mod neplacut si care chiar nu avea nevoie de un asemenea deznodamant. Nu am timpul necesar sa detaliez si sunt ferm convins ca intreaga poveste o regasiti in mass-media, tot ce am scris acum este un articol al unui rapidist care, in pofida faptului ca dragostea lui se afla la agonie, merge pe stadion si-si sustine favoritii pana la ultima suflare! Forza Rapid si sper ca viitorul sa fie ceva mai roz si sa ne luptam iarasi pentru trofee!

Rezumat Rapid – Steaua 1-1 (14 aprilie 2013)

Galeria Rapidului – atmosfera unica!

Adaugat in: Rapid, Sport

2 comentarii

  1. Andra says:

    Atmosfera a fost frumoasa, pacat de incidentele din final 🙂

  2. Mihaela says:

    Putea sa castige Steaua pe final, a avut o bara daca imi amintesc bine.