Este deja un lucru comun faptul ca sedentarismul, obezitatea, fumatul si consumul de alcool sunt factori determinanti aiafectiunilor cardiovasculare de care sufera intr-o forma sau alta aproape doua treimi din populatie. Nu trebuie sa fii specialist ca sa stii ca alimentatia sanatoasa, activitatile sportive si cumpatarea atunci cand vine vorba de obiceiuri vicioase reprezinta reguli de baza pentru o viata
sanatoasa.
Dar lucrurile nu se opresc aici. Stiai ca bolile de inima pot aparea si atunci cand mananci sanatos, faci sport si eviti alcoolul si tutunul? Iata mai jos cateva sfaturi complementare pentru a-ti proteja inima in mod eficient si complet.
30 de minute sau o ora de miscare pe zi nu sunt suficiente pentru a-ti tine inima sanatoasa. Perioadele de imobilitate la birou sau privitul la televizor ore in sir seara sunt foarte periculoase. Atunci cand stai intr-o pozitie imobila pentru mult timp, nivelul de zahar si grasimi din sange creste nepermis de mult.
De aceea, in afara orelor de somn, este bine sa faci miscare. Ridica-te de la birou sau de la televizor cel putin o data pe ora, misca-te prin casa, obisnuieste-te ca in timp ce vorbesti la telefon sa te plimbi, pentru a-ti mentine circulatia sangelui la un nivel optim.
Rezistenta la stress nu iti protejeaza neaparat sanatatea. Indivizii cu personalitate puternica, obisnuiti sa lucreze in medii stresante, sub presiunea timpului si a sarcinilor multiple, experimenteaza in timp oboseala cronica, surmenaj si depresii. Sa te obisnuiesti cu stressul nu inseamna sa-ti protejezi eficient organismul. Solutia este aceea de a invata sa reduci stresul din viata cotidiana; invata sa “nu pui la
suflet” problemele zilei, concentreaza-te pe lucrurile pozitive din viata ta, nu uita sa razi cu prietenii si sa petreci timp cu cei dragi.
Un alt factor important in proliferarea afectiunilor cardiovasculare il reprezinta consumul incorect de medicamente. Intreruperea unui tratament prescris de medic, doar pentru ca “te simti mai bine” sau administrarea necontrolata de pastile doar pentru ca ti le-a recomandat cineva sau te-au ajutat in trecut, reprezinta un factor de risc care afecteaza functionarea inimii pe termen lung.
Obisnuieste-te sa folosesti alternative naturiste cu rol profilactic pentru sustinerea functiilor inimii iar atunci cand ti se prescrie un tratament medicamentos, urmeaza-l intocmai.
Mentinerea corpului antrenat si mobil chiar si in perioadele de repaus, abordarea corecta a situatiilor stresante sau alternativele naturale la medicamente reprezinta actiuni complementare care protejeaza nu doar inima ci toate functiile vitale.
Citeste si