Protejati-va identitatea pe retelele sociale, evitati infractiunile informatice [Infografic]

Stiati ca mai mult de 80% dintre infractiunile informatice sunt realizate prin intermediul retelelor sociale(in special Facebook sau Twitter)? Mai mult de atat, aproximativ 20% dintre persoanele adulte care detin un cont pe retelele sociale s-au plans de o infractiune informatica savarsita impotriva lor.

Stiu ca multi dintre voi nici macar nu pun pret pe astfel de informatii, pentru multi conteaza prea mult prezenta pe o retea sociala si mai putin partea de securitate 🙂

Ideea este ca lucrurile sunt simple, atacatorii se folosesc de informatiile regasite pe profilele voastre: data nasterii, domiciliu sau alte detalii despre personalitatea voastra si isi formeaza un cerc de „clienti”. Nu stiu cate cazuri s-au petrecut pe meleagurile noastre, insa prin alte tari au fost nenumarate cazuri in care au avut loc spargeri de locuinte, furturi, violuri sau chiar crime, totul pornind de la datele regasite pe o retea sociala.

Sfatul meu si al specialistilor este sa va alegeti cu mare grija prietenii, sa impartiti detaliile de importanta majora doar cu persoanele pe care le cunoasteti si sa va protejati pe cat se poate identitatea pe orice site sau retea sociala folositi.

Mai jos avem si un infografic, in engleza ce-i drept, dar este un infografic destul de interesant care va ofera mai multe detalii in privinta infractiunilor informatice realizate in baza datelor regasite de infractori pe o retea de socializare.

 Infractiuni informatice derulate pe retelele sociale

Sursa foto: Social Media Today

Adaugat in: Internet, Social Media

Comentariile sunt inchise.