Probleme cu monitorul – solutia de avarie: Foxhall

Sa fiu sincer, cred ca este una dintre cele mai proaste perioade ale vietii in ceea ce priveste aparatura electronica si electrocasnica. O spun datorita numeroaselor probleme cu care m-am confruntat in ultimul an, lucru pe care nu-l consider tocmai normal devreme ce toate achizitiile facute au fost din magazine de specialitate, intotdeauna tintind produse ale brandurilor. Ei bine, ultima problema care m-a afectat indirect in ceea ce priveste bugetul a fost monitorul de la locul de munca, un monitor pe care l-am folosit cu succes in ultimul an dar care a cedat in urma…nu am idee in urma carui detaliu a cedat, nu am stat sa fac o analiza a circuitului electronic(el e problema), pur si simplu l-am abandonat si m-am gandit care ar fi alternativa pentru a-mi recompleta biroul cu cel de-al doilea monitor.

E destul de dificil sa lucrezi cu un singur monitor dupa ce ani la randul ai apelat la doua unelte de acest gen pentru a-ti face treaba de zi cu zi. Nu fac grafica si nici programare, insa chiar si un SEO-ist foloseste suficient de multe tool-uri si aplicatii online care sa ii faciliteze munca, drept pentru care al doilea monitor este un must. Revenind asupra problemei, nici nu mi-a mai trecut prin cap o solutie de genul „merg la eMag, aleg un monitor similar si il achizitionez” ci am gandit putin mai economic si m-am orientat catre un magazin de produse second hand. Am cautat ceva, ce-i drept, chit ca pe raza municipiului Bucuresti sunt cateva sute sau chiar mii de astfel de firme, cert e ca am rezolvat totul printr-o recomandare si m-am oprit cu atentia catre Foxhall, un nume pe care, sa fiu sincer, nu il stiam dar care s-a dovedit a fi o solutie de moment cat se poate de buna.

Monitor HP 2207In ceea ce priveste un monitor de calitate, as indrazni sa spun ca nu achizitia unui produs nou reflecta indeplinirea acestui standard ci mai degraba maniera prin care alegi producatorul sau modelul. Nu fac rabat de la calitate si mereu ma axez pe cateva branduri care s-au „dovedit” in aceasta industrie, drept pentru care am avut in gand sa cumpar un Samsung, HP sau un Dell, mi se par de departe cele mai bune din punct de vedere al raportului calitate/pret. Referitor la achizitie, totul s-a materializat prin cumpararea unui model HP 2207, un monitor de 22 de inci cu boxe incorporate si un picior extrem de rezistent, pe placul meu as indrazni sa spun, asta pentru ca nu sunt tocmai atent cand ma asez la birou si un monitor firav risca sa ajunga pe podea. L-am cumparat la un pret decent spun eu, iar in ciuda faptului ca achizitia s-a facut dintr-un magazin de monitoare second hand, sunt mai mult decat placut surprins de starea produsului, cele cateva mici zgarieturi nefiind un impediment de functionare, ba chiar nici macar unul estetic, sunt insesizabile.

Una peste alta, daca in ultimele cazuri de defectare totala am apelat la achizitii de produse noi, sper ca noua abordare sa fie una de calitate pe termen lung si sa se materializeze printr-o utilizare la parametri optimi pret de cativa ani.

Adaugat in: Tech

Comentariile sunt inchise.