Probleme cu laptop-ul, partea I

Am acest laptop de aproximativ sase luni, la vremea achizitionarii fiind oarecum fortat de defectarea iremediabila a unui model ceva mai vechi. Nu obisnuiesc sa schimb un produs doar pentru ca nu mai este in tendinte ci optez pentru varianta economica si practica, il schimb doar atunci cand necesitatile mele nu mai sunt acoperite sau in caz de defectare definitiva. Ei bine, modelul Dell Inspiron 5547 l-am achizitionat in primavara acestui an, pretul de la acea data fiind unul destul de piperat. Am facut investitia fiind constient ca nu voi mai apela la un alt produs similar prea curand si, de ce sa nu recunosc, eram in cautarea unui producator mult mai stabil decat Lenovo.

Dell Inspiron 5547 este un laptop de calitate chiar si in clipa de fata, procesorul Intel Core i7 de 2GHz fiind unul extrem de performant si de fiabil. Ce-i drept, si restul componentelor sunt in nota cu performantele acestui model, memoria RAM de 8GB si placa video ATI Radeon R7 M265 de 2GB colaborand de-a dreptul perfect in marea majoritate a momentelor de utilizare. Sunt si alte plusuri ale acestui produs insa nu o sa fac un review amplu al modelului pentru ca specificatiile le puteti gasi la fel de bine pe site-ul producatorului sau intr-un magazin de profil. Ce vreau sa punctez este faptul ca nu am de ce sa ma plang, ‘prietenul’ s-a dovedit de nadejde in multe situatii de cumpana si a rulat nestingherit chiar si pentru 48 de ore fara sa isi ia vreo pauza de masa, lucru de apreciat de altfel.

Cu toate astea, problemele de natura tehnica au fost inevitabile si trebuie sa recunosc faptul ca si persoana in cauza are o anumita vina in toata aceasta ecuatie. In momentul de fata ma confrunt cu o problema la nivelul incarcatorului, ansamblu care nu mai functioneaza optim inca de saptamana trecuta. Initial, am vrut sa dau vina pe acumulator, ma gandeam ca utilizarea defectuoasa a avut repercusiuni asupra sa si capacitatea a scazut dramatic in urma perioadelor in care am obisnuit sa-l alimentez in timp ce-l utilizam. Ei bine, se pare ca nu acumulatorul este de vina ci incarcatorul, numeroase intreruperi de curent si schimbari de tensiune fiindu-i fatale intr-o perioada in care chiar aveam nevoie sa functioneze la capacitate maxima pentru a ma ajuta sa-mi duc la bun sfarsit activitatile pe care le intreprind.

Din fericire, problema aceasta am avut-o si in cazul celuilalt laptop, ba chiar as indrazni sa spun ca situatiile au fost similare. Atunci, vazand ca incarcatorul imi tot joaca feste si riscam sa ma paraseasca in momente de cumpana, am achizitionat unul de rezerva, fapt care s-a dovedit de bun augur in mai multe momente. Asa am procedat si in cazul modelului Dell Inspiron 5547, prietenii de la Doctor Laptop livrandu-mi un incarcator laptop identic cu cel oferit de producator, ba chiar la un pret cu mult mai scazut decat ceea ce am gasit in alte magazine de specialitate.

Per ansamblu, problema persista, in sensul ca incarcatorul original este in garantie si astept sa-mi fie livrat in cel mai scurt timp. Imbucurator este faptul ca mi-am asigurat cumva spatele cu acest incarcator de rezerva si iata ca, cel putin in momentul de fata, sunt capabil sa redactez acest articol chiar cu ajutorul Dell-ului de toate zilele 🙂

Adaugat in: Tech

Comentariile sunt inchise.