Primavara se anunta plantarea goji in culturile din Romania

Primavara se anunta plantarea goji in culturile din RomaniaPlanta goji este cunoscută pentru fructele sale, populare în toată lumea ca urmare a beneficiile pe care acestea le oferă. Un lucru mai puțin cunoscut este faptul că beneficiile și calitatea fructelor sunt determinate direct de modul în care fructele goji sunt plantate, cultivate și crescute.

Lăudată de mii de ani în Asia pentru beneficiile aduse în sănătatea organismului, inclusiv longevitatea, vitalitatea și energia, planta goji este populară în majoritatea culturilor europene și asiatice pentru potențialul alimentar, dar și pentru gustul acesteia. Cu o aromă asemănătoare unei combinații de cireșe și afine, fructele goji sunt asemănătoare cu cele de pădure, având unul dintre cele mai ridicat aport nutritiv de pe piața fructelor.

GojiBioBrasov este un distribuitor de fructe goji și butași goji , pornind ca o modalitate de a oferi pieței cele mai bune și calitative plantații de goji din România, în prezent fiind unul dintre cei mai mari distribuitori de plante goji bio din țara noastră. Pentru ca plantarea goji să fie făcută într-un proces organic și natural, GojiBioBrasov cultiva cu grijă și, de asemenea, recoltează cu o grijă și mai mare fiecare fruct în parte. După recoltare, fructele sunt uscate la soare pentru a-și menține calitățile crude brute.

Beneficiile aduse de o planta goji

Beneficiile fructelor goji sunt considerate a fi numeroase și fac parte din practicile vechi din medicina naturistă. Planta goji conține minerale cum ar fi magneziu, fier, calciu, potasiu, cupru sau seleniu, 18 aminoacizi, vitamina A, vitamina B, B2 și B6, vitamina E, polizaharide, acizi grași nesaturați, antioxidanți, fitosteroli și fenoli. Prin urmare, aceasta oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate.

Fructele creează un scut împotriva microbilor, întărind sistemul imunitar, cresc producția de celule sanguine și chiar reglează tensiunea arterială. Unii medici atestă că acestea pot diminua și deficiențele pulmonare, hepatice și renale. Fructul goji este bogat în antioxidanți, având proprietăți anti-îmbătrânire și chiar de vindecarea împotriva bolilor.

Plantarea Goji, un proces simplu și rapid

Plantarea arbustului goji implică un proces destul de facil, fiind un arbust care se adaptează rapid la climă și sol. Plantele au nevoie de un sol bine drenat, cu un nivel al pH-ului situat între 6,8 și 8,1 pentru a se putea dezvolta corespunzător. Pentru a îmbunătăți textura solului este necesar adăugarea de nisip sau compost, astfel încât arbuștii să se bucure de un mediu propice. Din punct de vedere al climei, arbustul goji rezistă la temperaturi de până la -20°C, ceea ce înseamnă că zona României este una propice pentru dezvoltarea acestor plante.

Primăvara devreme este un moment propice pentru planta goji

Plantarea arbustului goji în anotimpul primăvăratic este cea mai propice perioadă de a începe o grădină cu plante goji. Acesta este momentul în care arbustul este latent și tolerează mai bine vremea, plus că are apariția soarelui îi face extrem de mult bine. Arbuștii rămași trebuie să fie băgați în pământ de îndată ce sunt luați din ghiveci. Pentru acest proces rădăcinile trebuie să fie puse în apă cu pământ până când arbustul este plantat.

Conform GojiBioBrasov solul trebuie să păstrat moderat umed în primele câteva luni sau până când se observă o nouă creștere a germenilor. Răspândiți îngrășământ în jurul bazei plantei pentru a reduce buruienile și a conserva umiditatea. De asemenea, primăvara devine anotimpul perfect și pentru semănarea semințelor de goji care trebuie să fie curățate de pulpă în prealabil. Semințele se pot pune direct în ghiveci sau în alveole și răsadniță până când cresc suficient de mult încât să fie transplantate în ghiveci sau în grădină. Pentru mai multe informații, GojiBioBrasov va sta la dispoziție cu cele mai bune sfaturi, ca urmare a experienței notabile în domeniu.

Adaugat in: Diverse

Comentariile sunt inchise.