Practicati intelepciunea

Raspunsul corect la greselile din trecut nu este sa va invionatiti pemtru ele; este sa accepti ca ati reactionat conform unei credinte false si sa acordati timp pentru a evalua aceste credinte si pentru a renunta la cele care nu sunt adevarate.

Atunci cand ne exercitam atentia, ne observam propriile emotii si le acceptam pentru ceea ce sunt. Si cu cat ne face mai mult timp pentru asta in momentele noastre mai calme, cu atat suntem mai capabili sa practicam acest lucru atunci cand suntem tentati sa judecam o situatie in conformitate cu o poveste falsa sau o credinta falsa despre noi insine.

Cand observati o situatie cu atentie, observati si vechile scripturi care vin in minte si va spun cum trebuie sa va simtiti si sa reactionati. In loc sa-le lasati sa va conduca, totusi, trebuie doar sa le observati si sa le acceptati – stiind ca esti om si ca ai multe de invatat. Puteti, de asemenea, sa alegeti sa va concentrati asupra a ceea ce stiti ca este adevarat si sa alegeti un raspuns sau o actiune care sa va serveasca mai bine.

Puteti alege sa aveti incredere in ele, stiind in esenta  ca daca relatia se termina, abilitatea ta de a fi fericita nu se va termina cu ea.

Orice se intampla, daca poti face pace cu gandurile tale, nu-ti lipseste nimic.

Adaugat in: Personal

Comentariile sunt inchise.