Pompa si rezervorul de motorina potrivite nevoilor tale

Alegerea pompei de motorina potrivite si a rezervorului potrivit este mai dificila decat pare, pentru ca sunt disponibile modele variate. Nu uitati ca aceste echipamente trebuie sa fie conforme cu normele in vigoare privind protectia mediului si impotriva incendiilor. In primul rand se alege pompa de motorina cu tensiunea de alimentare potrivita in functie de sursa de curent  disponibila.

Avand la dispozitie o sursa de curent alternativ (230V/400V), poate fi achizitionata o  pompa nu cu mult diferita de cele cu care suntem familiarizati la statiile de tip “Peco” ,avand debite similare cu acestea ( 56 l/min ; 90 L/min). Sunt disponibile modele de pompe de motorina dotate cu sisteme complexe de recu noastere a utilizatorului si de management al operatiilor de alimentare , cu transmiterea datelor catre PC via cartela magnetica sau via Internet.

Cand  sunt disponibile surse de curent continuu ( 12V/24V de la acumulatorii auto), pompa ce poate fi achizitionata prezinta avantajul “mobilitatii” , putand fi utilizata in mod direct in “santier” sau in alta locatie , avand de asemenea o echipare complexa ce poate include pe langa furtunuri si pistolete de alimentare , diferite tipuri de contoare de motorina , analogice sau digitale , cu precizii comparabile cu cele ale statiilor specializate in livrarea de carburant.

In situatia achizitiei unui rezervor de motorina, in primul rand trabuie studiata legislatia in vigoare referitoare la amplasarea acestuia ( supraterana, subterana, distante fata de cladiri, drumuri nationale) , dupa care, capacitatea acestui rezervor trebuie coroborata cu capacitatea diferitelor compartimente ale cisternelor uzuale cu care societatile de distributie de carburant va pot aproviziona . Astfel sunt des intalnite cisterne de aprovizionare cu motorina compartimentate cu volume de: 5000 L, 7000 L, 9000 L. Capacitatea rezervorului achizitionat trebuie sa corespunda cu aceste volume.

Adaugat in: Auto & Moto

Comentariile sunt inchise.