Peste 85% din populatia acestei planete dispune de o conexiune la internet [Infografic]

Utilizatori de internetDintre cele 7.1 de miliarde de locuitori ai planetei, numai putin de 6.6 miliarde detin o conexiune mobile la internet. Coroborand toate retelele disponibile, peste 85% din populatia Terrei are acces la internet, cresterea acestui procent realizandu-se cu aproximativ 5% in fiecare an(daca va apucati sa faceti calcule, tineti cont si de natalitate). La nivel de social media, cresterile sunt mai mult decat semnificative, numarul utilizatorilor crescand cu peste 18% numai in anul 2013, drept dovada ca numarul de utilizatori ai retelelor sociale a ajuns la aproximativ 25% din totalul celor care detin o conexiune la internet.

Africa, cu o crestere de peste 129%, si Asia, cu o crestere de 76%, sunt continentele care au cunoscut cele mai consistente cresteri la nivelul numarului de utilizatori de internet. De asemenea, cresterea semnificativa a utilizatorilor de internet a avut repercusiuni pe toate continentele, atat Asia cat si Maerica de Sud sau Estul Africii semnaland un numar mult mai mare de utilizatori ai retelelor sociale.

Nu sunt cifre scoase din burta ci fac parte dintr-un amplu sondaj care vizeaza impactul internetului la nivel global. Discutam despre numarul utilizatorilor de internet, ai celor care detin o conexiune mobila sau despre numarul utilizatorilor care se mandresc cu cel putin un cont pe cele mai mari retele sociale. Avem mai jos un infografic destul de detaliat, sper sa reusiti sa-l intelegeti si sa trageti si voi concluziile despre aceste cifre.

Oare cum va arata internetul peste 10 sau 20 de ani? Vom avea parte de acces la internet oriunde calatorim?

Date despre internet, mobile, social media & more

Adaugat in: Internet

2 comentarii

  1. Ioana says:

    Urmand ca in momentul in care si celelalte zone populate sa beneficieze de conexiune la internet, procentul sa creasca considerabil.

  2. Roxana says:

    In curand vom avea acces la internet din orice locatie a Pamantului, nu mai ramane decat ca fiecare locuitor al acestei planete sa beneficieze de un device cu aptitudinile necesare. Interesant infograficul, a fost o lectura placuta.