Performanta unui cititor coduri de bare in functie de tehnologia expusa

Orice intreprinzator din sectorul comercial isi pune anumite intrebari inainte sa investeasca sume considerabile in aparatura fiscala, tocmai pentru ca preturile acestor echipamente sunt destul de ridicate. Din aceasta cauza este eficient sa cunoasteti de la inceput care sunt functiile pe care le urmariti la dispozitivul respectiv, aspect care limiteaza lista de optiuni disponibile. Intrebarile legate de functionalitatea si utilitatea diverselor echipamente sunt perfect normale, deoarece implica cunostinte de ordin tehnic pe care le puteti prelua din partea operatorilor din cadrul magazinelor de specialitate, care va vor recomanda o solutie optima pentru magazinul dumneavoastra.

In privinta cititoarelor de coduri de bare situatia este relativ simpla, diferentele dintre modelele disponibile pe piata fiind raportate la tehnologia prin care acestea capteaza codurile inscriptionate pe produse. Articol esential pentru buna desfasurare a activitatii comerciale, cititorul de coduri de bare Constalaris scaneaza imagini la distante variabile, in functie de performanta si precizia procedeului de vizualizare a imaginii provenite din exterior. Prima categorie de dispozitive infatiseaza modelele CCD, al caror maxim de capacitate se obtine la o distanta minima, care se situeaza in jurul pragului de zece centimetri. Acestea sunt pliabile pentru orice tip de magazin comercial, insa sectorul principal in care sunt implementate este reprezentat de hipermarketuri, unde mobilitatea nu inglobeaza o problema de referinta. Pe de alta parte, o flexibilitate sporita in momentul scanarii ne orienteaza catre celelalte clase de cititoare, dintre care se evidentiaza modelele Imager sau laser.

Dezavantajul oferit de modelul CDD se datoreaza faptului ca receptioneaza o influenta considerabila din exterior in privinta factorilor ambientali, precum intensitatea luminii naturale, care poate afecta precizia de citire. Chiar daca varianta Imager functioneaza pe o distanta asemanatoare cu modelul CDD, ea s-a dovedit de-a lungul timpului mult mai precisa in citirea codurilor de bare neclare. De cele mai multe ori aceasta problema se datoreaza lipsei de contrast pe care o expune codul de bare, care poate avea portiuni sterse. Un efect negativ este oferit si de lacuna calitativa a etichetelor, mai ales daca vorbim despre o textura laminata, care nu prezinta aderenta.

Tehnologia laser aduce in prim plan un avantaj uimitor: posibilitatea de a recepta informatia de la distante foarte mari, modelele fiind utilizate cu succes indiferent de factorii externi legati de luminozitate. Lipsa acestei influente se datoreaza trasaturilor primare ale razei tip laser, aceasta avand o sectiune de dimensiuni minime si un maxim de precizie. Un singur aspect problematic este sensibilitatea mare pe care o prezinta mecanismul de functionare, care nu este la fel de compact precum o versiune CDD. Selectionarea cititoarelor se poate realiza si in functie de existenta unui fir de conectare, aceste modele pierzand din popularitate in detrimentul versiunilor wireless, care permit scanarea produselor direct de pe raft. Sistemele fara fir sunt definite de o raza de actiune amplificata, care poate ajunge la pragul de 100 de metri, beneficiu util pentru comerciantii care vor sa isi simplifice activitatea zilnica.

Adaugat in: Tech

Comentariile sunt inchise.