Pentru parinti: cum alegem o gradinita particulara

gradinita particulara in BucurestiNu am ajuns in postura de parinte insa am fost nevoit sa ofer o mana de ajutor unor cunostinte care isi doreau sa gaseasca o gradinita particulara pentru copilul lor. Ce-i drept, avand contact zilnic cu mediul online, prima optiune a fost sa facem un research pe internet, in Bucuresti existand cateva zeci de unitati capabile oricand sa ofere parintilor un mediu propice pentru micutii lor. Dincolo de aceasta varietate in ceea ce priveste oferta inaintata catre familiile aflate in cautarea unei gradinite particulare, este important sa puneti pret pe cateva detalii pe care, personal, le consider elementare.

Cautarile s-au incheiat cu un real succes si, cel putin in cazul nostru, am reusit sa gasim o gradinita privata Gara de Nord, locatia fiind una ideala, in imediata apropiere a apartamentului acestei familii minunate. In urma au ramas cateva detalii pe care le consider de real folos tuturor parintilor, drept pentru care am sa astern toate informatiile in baza unui ghid pe care sper sa il folositi ori de cate ori aveti nevoie de o gradinita pentru micutul vostru.

  1. Locatia necesita o structura si o echipare corespunzatoare – Aparent ambigua, aceasta idee este relativ minimalista si nu face nimic altceva decat sa se axeze pe o regula de baza in alegerile noastre, indiferent ca este vorba despre o gradinita, o scoala sau o facultate. Fiind vorba despre o gradinita, o unitate in care isi desfasoara activitatea copii cu varste fragede, locatia conteaza extrem de mult. Avem in vedere o cladire moderna sau reamenajata, cu un interior de calitate, dar si de o echipare interioara corespunzatoare. Mobilierul, finisajele interioare, curatenia interioara sau spatiul de joaca, puneti mare pret pe toate aceste elemente si asigurati-va ca micutul vostru va beneficia de un spatiu corespunzator, de toate ustensilele necesare pentru a deprinde noi aptitudini, cat si de jucariile pe care el le va aprecia in mod deosebit.
  2. Personalul gradinitei necesita o experienta adecvata – Pornind de la femeia de serviciu si pana la educatoare, secretara sau directorul gradinitei, cu totii au o importanta anume in buna desfasurare a ostilitatilor din cadrul institutiei. Bineinteles ca mult mai importante sunt educatoarele, persoanele care vor petrecere cel mai mult timp in preajma copiilor si care necesita o experienta si un profesionalism desavarsit. Asigurati-va de calitatea cadrelor didactice si puneti in prim plan acest criteriu in momentul in care trebuie sa alegeti o gradinita particulara.
  3. Usurati-va munca zilnica alegand o gradinita particulara in imediata apropiere a locuintei voastre – Desi am plasat alte doua criterii in randurile anterioare, eu sunt de parere ca acesta este un aspect fundamental in decizia tuturor parintilor. Chiar daca anumite cartiere din capitala, care se afla la o distanta considerabila de voi, pot propune gradinite particulare cu o structura impresionanta, trebuie sa va ganditi in primul rand la faptul ca micutii vostri necesita atat plasarea lor la primele ore ale diminetii cat si preluarea la orele amiezei sau chiar mai tarziu, in functie de programul pe care il stabiliti. De regula, se poate opta pentru varianta preluarii copiilor dupa orele 17:00, programul prelungit fiind preferat de parintii care dispun de un loc de munca ce nu le permite intreruperea programului la orele amiezei in vederea preluarii copiilor de la gradinita. Faptul ca gradinita particulara este aproape de locuinta voastra este un real avantaj, atat cand il conduceti pe cel mic la gradinita cat si atunci cand il luati acasa.

Bineinteles ca sunt si alte criterii secundare de care un parinte ar trebui sa tina conta, chit ca acestea pot fi omise cu usurinta. Faptul ca alti copii merg la aceeasi gradinita, ati primit un feedback bun din partea altor parinti sau ca trebuie sa va orientati catre o gradinita particulara pe care sa v-o permiteti sunt aspecte normale. Analizati cu atentie piata locala si asigurati-va ca ati punctat indeajuns de multe criterii de selectie, in acest fel aveti garantia ca ati ales o gradinita perfecta pentru copilul sau copiii vostri.

Adaugat in: Diverse

Comentariile sunt inchise.