O noua casa, o noua comunitate din care veti face parte in mod activ, dar si noi oportunitati pentru un viitor mai bun – acestea ar fi lucrurile pozitive care insotesc o mutare in afara granitelor autohtone, decizie pe care nu toate persoanele o pot duce la bun sfarsit cu aceeasi usurinta. Insa, chiar daca din punct de vedere ideologic ideea unei mutari „la distanta” nu pare una debusolanta pentru dumneavoastra, va fi imposibil sa nu intampinati probleme din punct de vedere organizatoric. Ei bine, rolul articolului de astazi este acela de va propune cateva artificii utile pentru a va organiza mai eficient in timpul unei astfel de mutari internationale, mai ales ca vorbim despre „impachetarea” propriu – zisa a intregii locuinte.
Listele sunt un sprijin real. Nu doar listarea articolelor este esentiala, ci si numerotarea acestora. Fie ca realizati acest lucru intr-un caiet de notite sau intr-o fila de agenda, lucrul scris nu mai poate fi sters. Asadar, incepeti cu o incapere si listati toate piesele de mobilier, decoratiunile, obiectele de uz casnic si pisele vestimentare pe care le regasiti in acel loc, urmand a le bifa dupa ce le adaugati in bagaj. Cutiile sunt accesorii utile, mai ales daca le numerotati si pe acestea dupa urmatorul sistem: cutia „1” contine bijuterii, in cutia „2” depozitati aparatele electrocasnice de uz personal, precum epilatorul, placa de par ori odulatorul si asa mai departe.
Investiti in cutii de calitate. Fara sa alegeti un brand anume, ci doar o structura cat mai stabila a acestora. In plus, daca mizati pentru un producator specializat aveti toate sansele sa selectionati cu exactitate dimensiunile pe care vi le doriti. Intotdeauna ingrijiti-va sa cumparati mai multe astfel de cutii, caci nu o sa va puteti da seama in mod intuitiv maniera in care se vor aseza lucrurile in acestea. Mai mult decat atat, trebuie sa va ganditi la faptul ca aveti nevoie si de hartii speciale pentru ambalare, acestea putand fi unele simple sau unele cu bule, pentru obiectele de decor ceva mai pretentioase. In principiu, trebuie sa va organizati foarte bine cutiile in care depozitati vesela, ornamentele realizate din portelan sau alte accesorii fragile pe care riscati sa le spargeti in timpul calatoriei.
Culorile va pot fi de folos. Pentru a va facilita procesul de separare al lucrurilor cel mai bine este sa mizati pe o diferentiere coloristica a cutiilor. Astfel, fiecare camera poate fi caracterizata de o culoare anume, urmand ca toate obiectele din respectiva incapere sa fie impachetate in cutii de aceeasi culoare. Daca va hotarati sa abordati o astfel de strategie asigurati-va de faptul ca toti membrii familiei sunt constienti de ea, altfel riscati ca intregul obiectiv sa fie compromis.
Pastrati componentele unele langa altele. Orice corp de mobilier pe care il desfaceti trebuie sa fie impachetat in intregime, fara a distribui in mai multe cutii componentele sale. Cel mai important este sa optati pentru aceasta metoda de organizare in momentul in care impachetati elemente de mobilier, electronice sau carti.
Citeste si