Pasi spre a vorbi liber cu cei din jur – V

7. Ajusteaza-ti limbajul corpului
Cauti mereu iesirea? Iti incrucisezi bratele sau te uiti in jos cand oamenii incearca sa vorbeasca cu tine?

Limbajul corpului comunica imediat daca esti deschis sau nu. Obiceiul tau de a-ti pazi sinele interior va fi evident in corpul tau.

Incercati sa va schimbati corpul intr-o postura mai deschisa. Faceti oameni. Relaxati-va bratele. Inclina-te putin inainte cand cineva vorbeste. Ati putea fi surprins cat de departe poate urma mintea atunci cand corpul conduce.

8. Intareste conexiunile cu oameni pe care ii cunosti deja
Cand tanjesti dupa sprijinul uman cu o problema, eziti sa te intinzi pentru ca nu vrei sa deranjezi o persoana cu tulburarile tale?

Pentru a evita aceasta situatie, ar trebui sa pastrati legatura cu oamenii in moduri casual, cu mize mici. Invitati un coleg de serviciu sa ia o pauza de masa cu dvs. Vorbeste cu fratii tai in fiecare saptamana, daca poti.

Interactiunile regulate, atunci cand totul este in regula, fac mai usor accesul la sprijin emotional atunci cand te lupti cu sentimente impovaratoare.

9. Sarbatoreste-ti succesele
Rasfatati-va pe spate cand atingeti unul dintre obiectivele dvs. de „deschidere”. Daca ai impartasit cuiva un sentiment autentic, atunci noteaza-l ca pe o victorie.

Analizati mental cum a simtit legatura cu cineva. Sentimentul a fost probabil pozitiv. Respectati acest feedback pentru a ramane motivati sa cautati in continuare conexiunea umana de care aveti nevoie.

Schimbarile mici duc la recompense mari
A invata sa te deschizi nu inseamna sa renunti la intimitatea ta. Puteti lua timp sa va contemplati sentimentele si sa decideti cat de mult sa impartasiti, dar nu ramaneti in faza de gandire a lucrurilor singuri.

Nu trebuie sa ignorati avantajele deschiderii catre cineva. Aceasta persoana ar putea avea o perspectiva care sa te ajute sa te simti mai bine sau chiar sa iti rezolve problema.

Daca credeti ca nu sunteti deloc capabili sa va deschideti deloc oamenilor, atunci poate ca a vorbi cu un terapeut este un pas bun.

Un terapeut va poate ajuta sa descoperiti problemele care va impiedica sa experimentati o viata bogata cu relatii de sustinere. Efortul va va rasplati daca continuati sa incercati.

Adaugat in: Personal

Comentariile sunt inchise.