Parul poate avea de suferit din cauza temperaturii și timpului de uscare cu feonul

Asta o spun chiar cei de la feon.ro, care afirmă faptul că folosirea necorespunzătoare a uscătoarelor de par poate avea efecte negative asupra părului tău, cum ar fi pierderea culorii, apariția efectului de păr uscat sau arderea vârfurilor. E important să cunoști cea mai bună metodă de a usca părul fără a-i face rău.

Uscarea părului cu feonul: obiective

S-au realizat în timp câteva teste, căutându-se cea mai bună și mai sănătoasă modalitate de uscare a părului. S-a verificat perioada de uscare a părului:

  • fără feon, la temperatura camerei(20 de grade Celsius);
  • uscarea părului cu uscătorul timp de 60 de secunde la o distanță de 15cm și o temperatură a aerului de 47 de grade Celsius;
  • uscarea părului cu uscătorul timp de 30 de secunde la o distanță de 10cm și o temperatură de 61 de grade Celsius;
  • uscarea timp de 15 secunde cu feonul ținut la o distanță de 5cm și o temperatură de 95 de grade Celsius;

Rezultatul final: suprafața părului și scalpul erau din ce în ce mai afectate pe măsură ce temperatura aerului creștea; cortexul, surprinzător, nu era afectat, semn că suprafața firului de păr poate avea un rol important în prevenirea efectelor negative asupra cortexului; nivelul de umiditate scădea pe măsură ce temperatura creștea; s-a demonstrat și faptul că uscarea părului la temperatura camerei, precum și uscarea cu feonul la 95 de grade Celsius au avut efect asupra schimbării culorii părului.

Care a fost concluzia la care am ajuns în urma acestor experimente: cea mai bună și mai sigură metodă de a usca părul, în ciuda faptului că folosirea uscatorului de păr este mai nocivă decât uscarea naturală a acestuia, este aceea de a folosi uscătorul de păr la o distanță de 15cm și o temperatură de 47 de grade Celsius produce mai puține pagube chiar și decât uscarea pe cale naturală a părului.

Adaugat in: Casa

Comentariile sunt inchise.