Dupa parcurgerea anilor de facultate, lucrarea de licenta este cea care oglindeste cunostintele dobandite in toata acesta perioada si incununeaza munca acestei perioade. Alegerea lucrarii de licenta nu este usoara, acesta lucrare trebuind sa inglobeze cunostinte vaste din domeniul ales si necesita o munca sustinuta pe o perioada lunga de timp.
Din fericire, internetul ofera rezolvari pentru acest test important din viata fiecarui student, oferind posibilitatea de a economisi timp atat de pretios in perioada studentiei, prin efectuarea de licenta la comanda. Foarte multe site-uri garanteaza unicitatea lucrarii, criteriu de altfel foarte important pentru obtinerea unei note maxime la lucrarea de licenta si ofera si livrarea lucrarii intr-un timp foarte convenabil.
Pentru acei studenti care aleg sa faca acesta lucrare ei insisi, sunt cateva directii de urmat foarte importante pentru a obtine o lucrare de licenta cu sanse foarte mari de obtinere a unei note maxime. Va fi nevoie de o colaborare cu un profesor indrumator ,care in primul rand detine informatiile despre cuprinsul lucarii cerute de fiecare facultate in parte si in al doilea rand poate corecta la timp eventualele erori in intocmirea unei lucrari de calitate. Pentru ca lucrarea de licenta sa fie un succes, cuprinsul ei si informatia transmisa va trebui sa acopere tot ce insemna pregatirea acumulata de-a lungul anilor de facultate, prin acesta intelegandu-se:
- pregatire teoretica
- pregatire metodologica
- posibilitatea de a face o aplicatie legata de tema lucrarii
- posibilitatea de a face propuneri de perfectionare a domeniului abordat
Fiecare facultate are anumite cerinte legate de o lucrare de licenta si acesta este primul pas de facut in structurarea cuprinsului lucrarii. Dupa ce acest aspect deosebit de important a fost rezolvat in mare, lucrarea poate fi structurata astfel:
- Introducerea lucrarii: se va face prezentarea obiectivului din lucrare, trimiteri la partea de teorie si metodologie si in final, un scurt rezumat al intregii lucrari.
- Capitolul 1 – Prezentarea partii de teorie referitoare la tema abordata
- Capitolul 2 – Prezentarea metodologiei temei pentru care s-a optat, care va trebui sa cuprinda modele de calcul si analiza, precum si trimiteri la legislatia in domeniu.
- Capitolul 3 – O prezentare a unei aplicatii practice in care sa fie evidentiate aspectele teoretice si metodologice prezentate in capitolele anterioare.
- Capitolul 4 – Concluzii referitoare la tema abordata si propuneri de perfectionare a domeniului temei.
- Incheiere – Concluzii si directii de dezvoltare a temei si domeniului abordat cu trimitere la lucrari consacrate referitoare la domeniu.
- Bibliografie – adaugarea, de recomandat in ordine alfabetica, a surselor de documentare folosite in cadrul lucrarii.
- Anexa care va trebui sa cuprinda materiale folosite in cadrul lucrarii de licenta, care nu au putut fi adaugate in format complet din cauza marimii acestora.
Exista totusi, pentru acei studenti care nu au suficient timp la dispozitie pentru a fi alocat acestui tip de activitate, posibilitatea de a opta pentru o licenta la comanda care poate fi executata respectand criteriile cerute de fiecare solicitant in parte.
Citeste si