Offline sau online atunci cand vine vorba despre jocurile cu masini?

Reprezentantii publicului masculin au empatizat intotdeauna cu jocurile active si dinamice, mai exact acelea care aduc in prim plan una dintre marile pasiuni care le guverneaza viata: masinile. In trecut era destul de dificil sa ajungi in posesia unui joc renumit, deoarece preturile pe care acestea le expun la lansare sunt destul de piperate pentru un buget mediu. Intre timp tehnologia si internetul au avansat atat de mult incat exista oportunitatea de a va bucura necontenit de aplicatiile preferate cu masini, fie in versiunea completa sau in cea tip „demo” – mai degraba un preview al actiunii principale care nu va ofera libertatea de a parcurge nivelele succesiv.

Conceptul de joc online a aparut ca o alternativa interesanta si accesibila in fata aplicatiilor offline, care necesita instalarea pe un calculator performant dar si investitia in produsul original, pentru a fi complet in legalitate. Nu multe persoane isi permit sa investeasca lunar sume impresionante in aplicatiile pe calculator, mai ales ca am precizat faptul ca o data cu evolutia elementelor de grafica creste si lista specificatiilor tehnice pe care trebuie sa le indeplineasca un pc obisnuit.

Daca ar trebui sa oferim o privire de ansamblu asupra jocurilor care au castigat de-a lungul timpului fidelitatea barbatilor pasionati de masini, cu siguranta am aduce in discutie versiunile Need For Speed ce ilustreaza o adevarata calatorie a personajului principal care are nevoie de rabdare si dedicare pentru a-si putea achizitiona noi masini, sau pentru a le imbunatati pe cele curente pentru a avea posibilitatea de a castiga cursele complicate care isi fac aparitia la orizont. Spre exemplu, versiunea „Run”, lansata in anul 2011 punea la dispozitia utilizatorilor peste nouazeci de masini care impresioneaza prin design si performante. La momentul respectiv acest joc a fost foarte apreciat pentru ca putea fi instalat atat pe calculator, cat si pe Wii, Xbox sau Nintendo.

In aceeasi nota ar urma o prezentare succinta a aplicatiei Teste Drive Unlimited, care va pune la dispozitie peisaje ceva mai exotice, precum insulele Ibiza si Oahu, dar si modalitati inovative de a avansa prin cele 63 de nivele disponbiile. Posibilitatea de a te juca in versiunea multiplayer sau singleplayer iti ofera versatiitate si posibilitatea de a socializa cu alte persoane apropiate, iar accesul la cele mai noi masini lansate pe piata reprezinta un mare plus pe care il ofera dezvoltatorii acestui joc persoanelor pasionate de domeniul auto.

Revenind la intrebarea ce guverneaza discutia noastra, exista si categoria jocurilor online care cu siguranta o depaseste in diversitatea pe cea din mediul offline, insa nu se ridica la grafica exceptionala si actiunea complexa pe care o propuneau NFS Run sau Teste Drive Unlimited. Alte joculete online cu masini sunt accesibile si usor de jucat pentru orice categorie de varsta si aduc in prim plan un avantaj substantial – sunt gratuite 100%. Chiar daca nu se investeste la fel de mult in calitatea lor audio – vizuala, dezvoltatorii de site-uri se ingrijesc in fiecare zi de improvizarea unor categorii noi, interesante, dar si de actualizarea listei cu aplicatii disponibile. Practic, aceste doua trasaturi sunt cele care fac diferenta intre platformele competitive care ofera utilizatorilor posibilitatea de a se destinde si relaxa alaturi de personajele preferate, aplicatiile video interesante si acele competitii care evidentiaza masinile de forta, precum tractoarele, tirurile sau camioanele.

Adaugat in: Jocuri

Comentariile sunt inchise.