Oboseala

Oboseala este caracterizata prin extenuare psihica sau fizica. Alte consecinte ale oboselii ar putea fi : lipsa de concentrare chiar daca depuneti eforturi pentru a fi mai activi si faptul ca dormiti mai mult ca de obicei dar cu toate acestea va treziti obositi.
Pentru a trata oboseala este foarte important sa excludem de la inceput prezenta altor boli precum anemie, diabet sau deficiente ale glandei tiroide care la randul lor dau si ele stare de oboseala. In absenta acestor boli, starea de oboseala poate fi cauzata de : o alimentatie deficitara, insomnie, sforait, apnee, anxietate sau depresie.

Medicina conventionala
– Incercati sa dormiti regulat 8-9 ore/noapte;
– Faceti exercitii fizice ;
– Alimentati-va echilibrat;
– Evitati alcoolul in exces;

Nutritie
– Consumati nutrientii esentiali necesari unei diete echilibrate. Acestia se gasesc in surse bogate de fier precum ficat (a nu se consuma in cantitati mari de catre femeile insarcinate !), curmale, stafide, oua, legume cu frunze verzi, sardine;
– Consumati multe alimente bogate in vitamina C si fier, pentru a imbunatati capacitatea de absorbtie;
– Un lucru la fel de important este mentinerea constanta a nivelului de zahar din sange;
– Importante surse de energie sunt : alunele, semintele, cerealele si fructele uscate.

Remedii naturiste
Planta tonica cea mai eficienta in ridicarea nivelului de energie pentru combaterea oboselii este ginseng-ul coreean.

Aromaterapie
Plantele cele mai utilizate in aromaterapie pentru combaterea starii de oboseala sunt : rozmarinul, iarba lamaioasa, busuiocul si menta piperata. Rozmarinul, busuiocul si menta piperata stimuleaza creierul iar iarba lamaioasa intareste rezistenta corpului la oboseala, dandu-i energie. Aceste plante pot fi folosite ca : uleiuri la baie, uleiuri de masaj si in vaporizatoare.

Adaugat in: Diverse, Personal, Sanatate

Comentariile sunt inchise.