O vacanta de neuitat pe litoralul Croatiei

In pofida temperaturilor neprietenoase de afara, gandurile mele se indreapta in continuare spre zilele toride ale sezonului estival pe care doresc sa le organizez inca de acum. Sunt o persoana care alege intotdeauna sa isi finiseze  vacantele din timp, asta pentru de-a lungul timpului am ajuns la concluzia ca un program bine definit al zilelor de concediu, dar si o destinatie fixata cu mult timp inainte reprezinta ingredientele secrete pentru un sejur de vis pe orice litoral european si nu numai.

Ei bine, atentia mea a fost captata iremediabil zilele trecute de Croatia – o tara europeana care nu propune o distanta foarte mare fata de peisajul autohton, insa reuseste sa se individualizeze prin litoralul sau spectaculos, cristalizat de plaje aurii atragatoare. In fiecare an, acestea gazduiesc un flux impresionant de turisti proveniti de pe plaiurile internationale, oferindu-le tuturor experiente estivale de neuitat. Iar daca va intrebati care au fost destinatiile precise pe care le-am inclus in topul meu subiectiv, va ofer privilegiul de a va delecta vizual cu ocupantele primelor trei pozitii, in ordinea ce urmeaza:

  1. Statiunea Zlatni Rat, Brac – o destinatie de poveste!statiunea zlatni rat

In fiecare an ea atrage in mrejele sale turistii pasionati de peisaje marine spectaculoase, un avantaj primordial fiind reprezentat de tarmul sau neregulat ce isi modifica conturul in functie de factorii climatici externi din perioada respectiva. Da, vanturile si valurile spumoase ale Mediteranei ofera de fiecare data o orientare contrastanta faimosului tarm, acesta fiind recunoscut pe plan mondial prin intermediul apelor trufase de cristal ce il inconjoara concentric.

2. Proizd, Korcula – una dintre acele plaje din Croatia care isi conserva romantismul siProizd, Korcula linistea peisagistica

Fiind situata intr-o zona mai putin accesibila a acestui aglomerat litoral, plaja Proizd ramane un mister indescifrabil pentru turistii care vizeaza o escapada bazata exclusiv pe un vibe social european care sa le aduca distractie si voie buna. Aceasta destinatie edenica se situeaza la polul opus, ea fiind apreciata in unanimitate de catre personalitatile ceva mai introvertite ale publicului autohton. Persoanele care doresc relaxare deplina in cadrul sejurului lor pe litoral sunt invitate sa paseasca pe un taram magic, romantic si plin de mister. Trebuie sa fiu sincer: contrastul vizual dintre nuanta vibranta de turquoise a valurilor line si albul imaculat al firelor de nisip m-a atras fara scapare.

  1. Rajska Beach, Rab – o oaza de relaxare apretata cu specii vegetative luxuriante

Denumirea care i-a adus popularitatea nu este una intamplatoare, ci una abundenta in semnificRajska Beach, Rabatii. Plaja Rajska Beach este o destinatie europeana incantatoare care atrage an de an turistii curiosi si dornici de o vacanta linistita intr-un peisaj mirific. Nisipul fin si pretios vibreaza sub fundalul inconjurator plin de verdeata, unicitatea decorului fiind accentuata de privelistea muntilor care isi individualizeaza crestele inalte in departare.

Recunosc, majoritatea sugestiilor prezentate sunt ilustrative mai mult pentru cuplurile de indragostiti care doresc sa isi organizeze un sejur romantic sau pentru reprezentantii publicului contemporan care sunt impresionati mai mult de peisajele naturale sublime decat de agitatia si spiritul social pe care il infatiseaza cele mai multe destinatii europene de top.

Pentru aceia dintre dumneavoastra care se regasesc in cea de-a doua categorie, Lapad Beach – Dubrovnik este o recomandare ingenioasa, in timp ce persoanele care sunt in asentiment cu viziunea mea pot merge mai departe de atat prin organizarea unei escapade in Sv john Watermelons – Cres, aceasta fiind realmente o plaja ferita de aglomeratie, dar si o minunatie mai putin accesibila a naturii.

Adaugat in: Calatorii

Comentariile sunt inchise.