O poveste mai putin fericita

Sa vrei sa fii sanatos este un deziderat care ar trebui sa fie primordial in ziua de azi. Intr-o societate de tip capitalist (a se citi “consumerista”) putina lume pune pe primul loc sanatatea.

Cu atat mai mult cu cat varsta pe care o ai este frageda. Cand esti tanar te intereseaza sa fii cool, sa fii la moda, sa nu pari caraghios in fata “gastii”, sa fii “trendy”…

Te mai intereseaza care sunt ultimele “gadgeturi” si…ce filme au mai aparut la “mall”. Mai tarziu, descoperi ca nu poti sa “traiesti” din astea si ca ai nevoie de bani. Bani pe care ii obtii in urma gasirii unui job (care poate fi mai mult sau mai putin placut). Dupa o anumita varsta (cand se presupune ca te-ai “mai” maturizat si ca ti-au iesit gargaunii din cap) te gandesti si la sanatate si parca regreti anumite alegeri pe care le-ai facut cand erai mai “tanar si nelinistit”.

Fiindca atunci cand suntem tineri, sanatatea ni se pare ca un “dat” ca pe “ceva care ni se cuvine”. De aceea nu stam sa filosofam prea mult (cu privire la asta) si ne “cam” batem joc de ea…Viata este un drum plin de alegeri. In fiecare zi a existentei noastre facem alegeri (de multe ori fara a ne da seama) cu anumite exceptii.

De exemplu, nu ne putem alege parintii sau locul in care sa ne nastem. Si nici nu putem alege intre a ne naste sanatosi sau nu (sigur ca, alegerea asta o putem pune pe acelasi palier cu intrebarea retorica – cine ar dori sa se nasca bolnav ?!). Sunt sute de mii, milioane de copii care se nasc cu probleme de sanatate (din pacate) destinul hotarand ca lor li se cuvine un alt “dat”. Unul dintre acesti copii este si Rares Marian Huci.

Adaugat in: Diverse, Romania

Comentariile sunt inchise.