Nici voi nu aveti rabdare sa cititi posturi lungi?

Da, cunosc sentimentul. Am sa fiu sincera cu tine si iti voi spune din start ca presimt ca va fi un post lung.

Nu ai rabdare sa citesti posturi. Si stii ce ? Te inteleg perfect. Mai ales daca sunt lungi (ah, oribil, nu?). In cazul in care nu ai facut vreun curs de invatare rapida, n-ai nici cea mai mica sansa. Asa ca nu te obosi. Mai bine citesti posturi de un rand sau doua. Ce rost are sa-ti obosesti mintea cu postari lungi, alambicate, postari care vor sa spuna ceva, sa transmita ceva, postari care vor sa te puna pe ganduri, sa-ti stimuleze neuronii ?!

Chiar , pe bune, care-i rostul postarilor lungi ? Cand poti citi cateva cuvinte sau te poti uita la un clip stupid de pe goagal (pus ca sa “marcheze” momentul) in urma caruia poti rade sau ranji (dupa caz) satisfacut atat tu (mama ce marfa-i blogu’) cat si “mesteru’ web” la vederea traficului? Dar daca ar fi o poza provocatoare pusa de mesteru’ lu’ peste (yam yam, nu?). Deja, te vad satisfacut.

Ca sa o luam pe scurtatura, nu pot sa nu observ un sablon care este din ce in ce mai raspandit in blogosfera noastra :

1.Postari scurte, fara prea multa bataie de cap (insa care sa aiba “cica” o urma de intelighentie) gen : “a murit vecina de la 4. Cui ii mai pasa azi de soarta batranilor ?” (merge, nu?)

2 O poza provocatoare sau socanta. Sexul si moartea se vand ca painea calda in Romania de azi.

3.Un clip cretinoid de pe goagal. De preferat cu persoane care se fac de ras – prinde de minune.

4.Mocirla. Aruncarea mocirlei peste tot si toti. Si, in general peste cei care crezi tu ca sunt peste tine ca realizari “bloggeristice”.

Si uite asa, ai ajuns la blogul perfect. Nu te chinui prea tare sa intelegi ce se intampla. Tu dai inainte si “perfectioneaza-ti tehnica”. Oricum nu conteaza. Intr-o tara in care jumatate de oameni voteaza sub imperiul emotiilor iar cel putin un sfert inca suspina dupa Elodia, de ce sa te chinui prea mult ?!?

Este normal. Ai familie acasa, responsabilitati multiple si o groaza de probleme. Si totusi vrei sa citesti ceva. Viata nu inseamna doar necesitati fiziologice, servici si responsabilitati. Viata mai inseamna si o carte buna. O carte deosebita care sa te puna pe ganduri, sa “te miste” ; sa-ti ofere acea bucurie sufleteasca de care ai nevoie.

Viata mai poate insemna si un film bun. Un film pe care sa-l savurezi si in urma caruia sa spui : da, mai exista si altceva in afara de explozii si efecte speciale. Viata mai poate insemna si un spectacol (indiferent ca este de teatru sau nu) – un loc in care sa te pierzi, sa uiti de tine pentru cateva ore.

Dar muzica ? Ce-i cu ea ? Cum adica ce-i cu ea ?!Daca admiti ca muzica este “graiul sufletului” poate vei dori sa incerci si altceva. De exemplu asta.

Desigur ca e doar o presupunere insa, daca tot ai inceput, poate ai vrea sa continui cu asta ?

Sunt doar propuneri sub forma de intrebari pe care ti le adresez pentru…diversificare. Exista si altceva pe lumea asta, nu doar dezbateri televizate lungi si interminabile, mortii de la ora 5, mortii de la “ora fericita”, ciudatii de la dd direct, improscarile cu mocirla din “netul” autohton.

Intrebare (retorica, desigur) : cum as fi putut sa transmit atatea lucruri in doar doua randuri ?

Adaugat in: Autor

Comentariile sunt inchise.