Nedumerire maxima..cu sau fara carlig de remorcare?

Inca de cand mi-am luat masina am avut o nedumerire in ceea ce priveste carligul de remorcare, parerile fiind impartite. Gandind rational, carligul de remorcare are o utilitate in momentul in care folosesti o remorca sau chiar o rulota, alaturarea acestor ansamble devenind de bun augur daca doriti sa transportati diverse marfuri.

In alte conditii, am multi prieteni care au apelat la un carlig de remorcare prin prisma faptului ca pozitionarea lui ofera o protectie sporita zonei spate a masinii. Concret, pornind de la premisa ca veti avea parte de un accident in care zona spate este lovita de un alt autoturism, carligul de remorcare va aplana socul si, in proportie de 90%, bara si celelalte componente ale acelei sectiuni vor fi in siguranta.

Am cerut si sfatul unui specialist in aceasta privinta iar reactia lui a fost una diametral opusa in ceea ce priveste utilitatea carligelor de remorcare in cazul unui accident. Daca sunteti posesorul unui carlig de remorcare atasat doar pentru a preintampina eventualele pagube in cazul unui accident, se pare ca efectele sunt cu mult mai nocive asupra sasiului. In urma impactului, carligul de remorcare va declansa un soc puternic asupra sasiului care poate avea urmari drastice, deseori provocand deteriorarea iremediabila a masinii sau costuri de reparatii exorbitante.

Eu ma aflu in postura in care imi doresc un carlig de remorcare(ma gandesc serios la o mini-rulota), insa sunt destul de reticient in ceea ce priveste utilizarea lui si in momentul in care atasamentul lipseste. In mod normal ar trebui sa il elimin din angrenaj in clipele in care nu folosesc rulota, drept pentru care vad totul ca pe o maniera mai mult decat experimentala si destul de lipsita de sens.

Solutia? Un carlig de remorcare modern si performant, in pofida costurilor sale ceva mai ridicate oferind o flexibilitate sporita. Am ales sa colaborez cu specialistii de la Ati Motors, o echipa cu experienta in domeniul accesoriilor auto care imi ofera o solutie optima in ceea ce priveste gama de carlige de remorcare.

In functie de masina pe care o detineti si de necesitatile efective, Ati Motors este capabil sa va propuna un carlig de remorcare modern si flexibil, astfel ca detasarea acestuia in momentul in care nu aveti un atasament se va face rapid, fara implicatii prea mari din partea proprietarului.

Concluzia? Utilizati carlige de remorcare doar daca dispuneti de un atasament, asa cum sunt remorcile si rulotele, si incercati sa il detasati ori de cate ori porniti la drum fara ansamblele auxiliare. Asa-zisele povesti conform carora zona spate a masinii este ferita in eventualitatea unui soc nu sunt tocmai veridice, pagubele devenind cu mult mai semnificative. De asemenea, mizati pe un carlig de remorcare profesional, achizitionat dintr-un magazin de specialitate, in aceste conditii avand garantia unei utilizari propice in orice circumstanta.

Adaugat in: Auto & Moto

Comentariile sunt inchise.