Motorola va produce Google Nexus 6

S-a tot discutat despre viitorul Google Nexus 6, primele zvonuri aparand in perioada urmatoare lansarii modelului Nexus 5. In momentul de fata, daca facem o comparatie intre doua domenii aparent diametral opuse, piata telefoanelor mobile si cancan-ul specific romanesc, putem spune ca gasim cu usurinta cateva legaturi. Una dintre ele este frecventa zvonurilor, 90% dintre ele fiind simple idei aruncate cu o mult prea mare lejeritate pe o piata in care utilizatorii cauta intotdeauna certitudini, date veridice.

Revenind la viitorul Google Nexus, de data asta avem parte de cateva noutati venite chiar din sanul companiei, alaturi de cateva specificatii pe care Nexus 6 urmeaza sa le inglobeze fiindu-ne prezentata si o imagine care ii surprinde zona exterioara.Motorola - Google Nexus 6

Nu s-a precizat in mod concret daca aceasta forma este si cea finala, probabil este vorba despre un prototip aflat in faza de finisare. Ce-i drept, Google nici macar nu ne-a anuntat daca va prelungi colaborarea cu LG sau va da curs ofertei celor de la Motorola. Prezentarea lui Nexus 6 ne da mari sperante sa credem ca Google s-a angrenat intr-o echipa alaturi de cei de la Motorola, prezentarea lui Nexus ducandu-ne cu gandul la modelele Moto X si G.

Specificatiile tehnice sunt imbucuratoare si ne da mari sperante in ceea ce priveste batalia pentru titlul de cel mai reusit smartphone, viitorul Google Nexus 6 urmand sa fie echipat cu un procesor din gama Snapdragon 805, un quad-core ce se dovedeste a fi extrem de fiabil, un display gigant, de aproape 6 inci, care dezvolta o rezolutie de 2560 x 1440 pixeli, in timp ce memoria RAM va fi de 3GB. La fel ca predecesorul sau, Nexus 6 vine alaturi de un spatiu de stocare intern de 32 GB, utilizatorii avand posibilitatea de a-si acoperi necesitatile prin adaugarea unui card de memorie microSD.

Diferentele dintre Nexus 5 si Nexus 6 nu sunt tocmai evidente, singurele imbunatatiri consistente(daca le pot numi astfel), fiind de natura dimensionala. Astfel, tind sa cred ca Nexus 6 nu va fi nici pe departe un inlocuitor al vechiului model ci mai degraba un raspuns al celor de la Google pentru iPhone 6 Plus si Galaxy Note 4, doua modele care fac parte din gama de phablet-uri.

Daca se concretizeaza colaborarea dintre Google si Motorola(nu vad de ce nu s-ar intampla acest lucru), putem spune ca ambele companii nord-americane vor fi avantajate. Vom avea pe piata atat noul Nexus 6 cat si alte modele Android care pot concura cu actualele varfuri de gama, un jucator important care poate conduce la o echilibrare a fortelor de pe piata smartphone-urilor.

Adaugat in: Tech

Comentariile sunt inchise.