Modernitate si traditionalism in nuntile contemporane

Desi in sensul practic nu poate fi privita drept o dilema a societatii contemporane, alegerea programului artistic din cadrul nuntii poate reprezenta un punct de cumpana in desfasuratorul organizatoric ce preceda acest eveniment. De ce spun asta?! Tocmai pentru ca s-a creat o discrepanta intre preferintele muzicale ale publicului tanar si gusturile de mult timp definite ale celui matur. Iar pentru ca petrecerea ce se succede imediat cununiei religioase atrage in sanul sau reprezentanti proveniti uniform din ambele segmente, cuplurile de indragostiti ajung sa se confrunte cu o problema care ar trebui sa fie deosebit de simpla la prima vedere: Ce tip de muzica ar trebui sa aleg pentru cel mai special eveniment din viata mea?

Nu putem trada afinitatile niciunui grup din cele mentionate, iar din aceasta cauza vom incerca sa gasim echilibrul perfect prin contractarea unui dj profesionist, dar si a tarafului traditionalist care, de cele mai multe ori, este inclus in oferta diversificata practicata de o formatie pentru nunta ce cunoaste pe deplin nevoile publicului modern. Ce ne ofera fiecare dintre acestea? Pe de-o parte, dj-ul este responsabilul suprem pentru mentinerea atmosferei de basm pe care ne-am imaginat-o inca de pe vremea adolescentei, acestea reusind prin alegerile sale muzicale sa-i aduca pe ringul de dans chiar si pe acei invitati sobri, sau deosebit de pretentiosi.

Succesiunea melodiilor si a ritmurilor in cadrul nuntii nu reprezinta nici pe departe o sarcina simpla, chiar si pentru aceia care se pot considera profesionisti pe deplin. Aceasta persoana trebuie sa isi dezvolte un spirit de observatie uluitor, care sa capteze cu usurinta orice tip de semnal din partea auditoriului. Altfel, vom asista chiar din primul rand la un spectacol anevoios, presarat fie cu ritmuri alerte in momentele in care invitatii servesc masa, fie cu numeroase melodii dificil de dansat atunci cand toti cei prezenti ajung in ring.

Pe de alta parte, am adus in discutie necesitatea unui taraf nunta respectabil, compus din solisti si intrumentisti cu suficienta experienta muzicala, acestia reusind de-a lungul anilor lor de profesie sa desluseasca tainele ritmurilor melodioase stravechi, ce obisnuiau sa ne insoteasca stramosii la petreceri si cumetrii.

Ce trebuie sa urmarim in momentul in care contractam o formatie de nunta cu specific traditional? Nimic mai simplu. Este suficient sa ascultam cateva reprezentatii live pentru repertoriul lor de baza pentru a vedea daca exista compatibilitate intre dorintele noastre si capacitatile muzicale ale acestora. Nu dorim ca invitatii prezenti la evenimentul nostru sa ramana dezamagiti de o mult asteptata performanta live, asa cum nu dorim ca programul nostru artisti stabilit si in cele mai mici detalii sa sufere de pe urma unei experiente neplacute. Optiunile sunt dintre cele mai diversificate, fie ca gandim la preturi, fie ca ne raportam la veleitatile fiecarui grup de artisti in parte.

Pentru a aduce un plus de inovativitate, dar si pentru a multumi ambele ramuri ale auditoriului prezent la nunta, recomandat este sa optam pentru ambele sectiuni muzicale. Astfel, le vom oferi celor tineri oportunitatea de a se delecta cu hit-urile momentului si de a-si exersa, inca o data, dansurile contemporane pe ringul amplu, insa vom rasfata si publicului trecut de prima varsta care doreste sa se regaseasca, pret de cateva clipe, in ipostazele festive care obisnuiau sa le potenteze weedend-urile in urma cu multi ani.

 

Adaugat in: Autor, Evenimente

Comentariile sunt inchise.