Metode prin care invatam sa ascultam cu atentie – II

Opriti-va si ascultati.

Il poti practica chiar si atunci cand esti singur. Opriti orice faceti si ascultati cu atentie fiecare sunet pe care il puteti ridica in mediul imediat. Da-i cateva minute si inspira adanc si fii calm in timp ce asculti.

Daca cineva incearca sa-ti spuna ceva, fa un obicei sa opresti ceea ce faci (cu exceptia cazului in care conduci) si asculta cu atentie ceea ce spune. Acesta nu este un timp pentru multi-sarcina. Folositi acest exercitiu pentru a deveni nu numai un ascultator mai bun, ci si pentru a va imbunatati capacitatea de concentrare. Deci, nu arunca o privire la telefonul dvs. sau sa verificati ceasul. Acesta este un moment pentru a oferi cuiva nivelul de atentie pe care ti-l doresti, daca ai avea ceva important sa le spui.

Ascultati cu atentie muzica.

Puneti deoparte cel putin cinci minute pentru a asculta cu atentie muzica la alegere, in timp ce va relaxati intr-o pozitie confortabila. Pentru o experienta mai imersiva, utilizati casti. Puteti face acest lucru si cu un prieten. Doar asigurati-va ca sunteti de acord in prealabil daca vor fi sau nu discutii in timp ce se canta muzica. La urma urmei, daca presupuneti sa va concentrati pe muzica, introducerea unei conversatii poate face din acest lucru un exercitiu de multi-tasking. Si nu despre asta este vorba.

Ascultati totul – melodia, instrumentele folosite, vocile si orice altceva puteti observa. Doar sa faci asta o data pe zi va poate ajuta sa dezvoltati o apreciere mai buna pentru muzica bine lucrata.

Adaugat in: Personal

Comentariile sunt inchise.