Masina de spalat lasa nu stoarce cum trebuie: vezi potentialele cauze

Daca masina de spalat lasa rufele foarte ude chiar si dupa stoarcere, trebuie sa fie un motiv in spatele acestui lucru.

Ai o masina de spalat ce lasa rufele ude? Daca e nevoie de mai mult de 1 ciclu de stoarcere sau uscare pentru a le scoate cu adevarat uscate, atunci cu siguranta exista o problema la masina de spalat pe care trebuie s-o descoperi si solutionezi.

Topmasinidespalat.ro, prin pagina cu masini de spalat cu uscator, ne informeaza ca existas 4 situatii pe care le putem verifica pentru a spori randamentul de stoarcere sau uscare al masinii tale de spalat rufe.

Iata si cele 4 situatii de care ziceam:

  1. Verifica ciclul de stoarcere utilizat. E foarte posibil sa fi ales accidental un ciclu cu un numar de rotatii mai mic. Daca e posibil, mareste numarul rotatiilor si compara rezultatele.
  2. Asigura-te ca furtunul de scurgere nu este infundat. Sunt sanse ca sistemul de scurgere a apei din masina de spalat sa fie infundat si apa sa ramana in cuva, motiv pentru care si rufele ies ude si sifonate.
  3. Verifica capacitatea optima de incarcare a masinii de spalat. O masina de spalat supraincarcata sau subincarcata poate conduce la debalansarea sa, determinand o scadere a vitezei de rotatie a cuvei. Incearca, pe cat posibil, sa creezi un echilibru in interiorul cuvei si sa nu pui mai multe sau mai putine haine decat e nevoie.
  4. Nu folosi prelungitoare pentru alimentarea cu energie electrica a masinii de spalat. Curentul este limitat in momentul in care trece printr-un prelungitor. Masina de spalat, fiind un electrocasnic mare si solicitant, trebuie conectata direct la o priza. Printre cauzele conectarii masinii de spalat la un prelungitor se numara si supraincalzirea motorului si opriri destul de frecvente ale electrocansicului.

Adaugat in: Casa

Comentariile sunt inchise.