Masajul bebelusului

Masajul, atingerile, favorizeaza relaxarea si provoaca o stare placuta bebelusului. Masajul reprezinta o modalitate unica si minunata de a spune bun venit micutului tau. O astfel de experienta are efecte benefice intarind relatia mama-copil care va dura o viata.

In acest sens va recomand :

  • sa va alintati bebelusul cu multe atingeri ;
  • fiti naturale, cantati-i, vorbiti-i si in timp ce efectuati masajul ;
  • nu efectuati gesturi mecanice, lasati-va condusa de propriile maini si de reactiile bebelusului ;
  • repetati masajul o data-de trei ori pe zi, in functie de dispozitia bebelusului.
  1. Spatele si burtica- asezati-va ambele palme pe umerii bebelusului si alunecati usor spre piept,burtica iar apoi pe coapsa pana la picior.Repetati miscarea cu ritmicitate de cateva ori.
  2. Mana si degetele-cu mana stanga prindeti usor bebelusul de la incheietura pumnuluistang. Cu mana dreapta(palma)atingeti tot membrul superior al bebelusului incepand  de la umeri in jos. Efectuati aceasta miscare si la mana cealalta. Cu ajutorul degetului mare si aratator rulati pe fiecare degetel de la mana bebelusului , de jos in sus.
  3. Picioarele-cu mana dreapta, prindeti usor glezna stanga a bebelusului. Cu mana stanga,  pornind din interiorul coapsei stangi, mangaiati cu ritmicitate tot piciorul inspre glezna. Schimbati mainile si repetati miscarile si la piciorul drept. Fiti atente ca bebelusul sa nu ridice bazinul de pe suprafata  solului.
  4. Talpa-prindeti cu o mana degetele piciorului bebelusului iar  cu cealalta mana prindeti usor glezna, punand degetul mare pe calcai iar celelalte degete rasfirate pe partea anterioara a gambei.Mangaiati cu degetul mare talpa bebelusului, de la calcai pana la varful degetelor, alternand mainile cu ritmicitate. Repetati masajul si la celalalt picior. Cu ajutorul degetelor mari apasati usor talpa bebelusului de la calcai spre degete. Repetati presiunile usoare si la celalalt picior.
Adaugat in: Casa

Comentariile sunt inchise.