Am mari dubii in privinta designului de interior pentru noua casa

Idei de design interior pentru livingLucrarile pentru noua casa vor intra pe linie dreapta in cursul acestui an si abia in acest moment intervine partea mai dificia, cea in care trebuie sa stabilesc finisarile. Munca depusa pana in momentul de fata pot spune ca s-a derulat in conditii excelente, baietii dand dovada de un profesionalism desavarsit. In lunile ce urmeaza sper sa pot trage linie in privinta calculelor si a activitatilor cuprinse in contract, astfel ca pana la finele anului sa ma aflu in postura de a ma muta.

O mica dilema o am in cazul amenajarii interioare a incaperilor, pornind de la living si pana la bucatarie, baie si cele patru dormitoare. In principiu, ma gandeam ca un stil modern se pliaza perfect pe gusturile mele insa, dupa cateva cautari pe anumite site-uri de specialitate, am ajuns sa oscilez intre modern si clasic sau chiar mixt, stiluri de design interior care au ceva aparte.

4 stiluri de design interior pe care le poti adopta in cadrul unei amenajari de locuinta

1. Decor international

Acest stil putem spune ca este unul complex, bazat pe o diversitate oferita de numeroasele culturi internationale. Fiind atras de o anumita cultura, as putea miza pe o amenajare de tip Feng Shui, pe principiile Zen, pe cultura africana sau pe excentricitatea stilului new yorkez, important este sa ma bazez pe anumite elemente de decor caracteristice.

Rezultatul ar fi unul impecabil, de la A la Z as indrazni sa spun, insa amenajarea de acest gen necesita atentia unui specialist, in caz contrar riscand sa compromit o munca de cateva luni de zile.

2. Decor rustic

A nu se confunda un decor rustic cu unul traditional, sunt numeroase diferente intre anumite elemente ale celor doua idei de design interior. Daca ar fi sa punctez un element care caracterizeaza in mod deosebit stilul rustic, acesta ar fi, fara doar si poate, lemnul, indiferent ca ne rezumam la pereti, pardoseala, mobilier sau treptele scarii. De asemenea, se mizeaza pe elemente din natura, incepand cu pieile de animale salbatice si pana la roci sau pietre culese din diverse medii.

In tentativa de a-mi imagina un living rustic, as putea implementa cu succes un semineu si piese de mobilier masive, insa nu am idee cum as putea continua amenajarea in randul bucatariei si a dormitoarelor. Raman la parerea ca decorul rustic se potriveste mult mai bine unei locuinte aflate intr-un mediu natural, asa cum sunt cabanele montane.

3. Decor traditional

Bineinteles ca asta a fost propunerea parintilor, un decor traditional avand avantajul unei personalitati puternice. Ideea in sine nu pot spune ca-mi displace, ba din contra, tind sa cred ca se potriveste in mare masura cu personalitatea mea si ar fi o varianta de luat in calcul. Am rasfoit zeci de cataloage de design interior iar anumite idei care implica un decor traditional m-au incantat la maxim, mobilierul masiv si tapiteria luxurianta iesind in evidenta.

Am cateva idei insa m-ar interesa mai degraba sa beneficiez de consultanta de la un specialist, mi-e teama ca nu sunt indeajuns de experimentat incat sa pot combina elemente tipic traditionale in vederea obtinerii unui decor ideal.

4. Decor modern

Desi l-am lasat pentru final, mi-e teama ca un decor modern ramane principala optiune si am vaga impresie ca aceasta o sa fie si alegerea mea in vederea amenajarii casei. Sunt adeptul extremelor si-mi doresc sa apelez la elemente de design interior care sa iasa in evidenta si care sa se imbine intr-un mod futuristic.

Am in vedere adoptarea unor tehnologii aparte, cel putin din punct de vedere IT si electro, astfel ca viitoarele mele gadget-uri se vor integra cel mai bine intr-un decor modern, compus din piese de mobilier minimaliste si accesorii indraznete.

Pana la conturarea unei decizii finale, nu ramane decat sa mai consult si parerile unor specialisti, un factor decisiv in toata aceasta ecuatie fiind si bugetul. Cert este ca am nevoie ca lucrarile sa se finalizeze pana in toamna acestui an, nu mi-as dori sa aman mutarea efectiva pentru inceputul lui 2015. Daca aveti cateva idei, va rog sa-mi lasati comentarii cu gandurile voastre, las liber chiar si propunerile care contin link-uri catre diverse site-uri/cataloage de profil.

Adaugat in: Personal

Comentariile sunt inchise.