Manhattan – New York

Insula Manhattan, centrul comercial şi de afaceri din New York City, are aproximativ 12 km lungime de 3 km lăţime. Aceasta mare zonă metropolitană este divizata pe cartiere si comunităţi. Fiecare cartier are propriul sau caracter si propria atmosfera.

Lower Manhattan

Cel mai sudic cartier al Manhattan-ului, cuprinde parcul Battery Park, districtul financiar si New York Stock Exchange si portul South Street Seaport. Zona este in mare parte comerciala, dar include si cateva restaurante si bistro-uri.
Din portul Lower Manhattan-ului puteti lua un feribot spre Staten Island sau spre Statuia Libertatii.

Chinatown

Cartierul Chinatown este localizat in jurul intersectiei strazilor Canal si Mott din centrul orasului si este locuit in mare parte de chinezi. Un nume mai potrivit pentru acest cartier ar putea fi Asiatown deoarece in momentul de fata aici locuiesc imigranti din Coreea, Tailanda, Malaezia si din alte tari asiatice. Chinatown este faimos pentru restaurantele sale cu preturi rezonabile, oferind preparate din bucutaria chinezeasca, magazine alimentare cu produse specific asiatice si magazine de cadouri orientale.

Little Italy

Loicalizat chiar langa Chinatown, la nord de strada Canal, in jurul strazii Mulberry si a strazii Spring, Little Italy ofera turistilor o multitudine de rastaurante cu specific italian. Preparatele servite aici sunt variate si provin din diferite parti ale Italiei. Mare parte din faima cartierului a fost capatata datorita filmului “The Godfather” care a fost filmat aici.

Greenwich Village

Acest “sat” (En.”village”) se intainde intre strazile 14th si Huston, faimoasa strada Broadway impartindu-l in 2 raioane: East Village si West Village. East Village este faimos pentru barurile sale punk, cafenelele funky, teatrele experimentale si buticurile de moda. Pe de alta parte, West Village are un aer total diferit. Strazile marginite de copaci, cluburile cu muzica Jazz si apartamentele intime creaza atmosfera unui oras mic cuibarit in sanul unui oras mare.

Tribeca

Tribeca este regiunea triunghiulara marginita de strazile Canal, Broadway si West Street. Pe vremuri era districtul industrial al Manhattan-ului, dar fostele cladiri industriale au fost transformate in cladiri rezidentiale de apartamente care in prezent atrag celebritati cum ar fi Robert DeNiro. Cartierul Tribeca a crescut foarte mult ca si popularitate si este plin de restaurante celebre de lux. Numele Tribeca este o abreviere si provine de la “Triangle Below Canal Street”.

Soho – Cartierul de Fonta

Soho, supranumit si Cartierul de Fonta se afla la sud de strada Houston si este locul in care gasesti cele mai multe galerii de arta, buticuri si o larga varietate de restaurante. Numele ii provine de la abrevierea cuvintelor “South” si “Houston”.

Midtown

Zona dintre strada 34 şi capătul sudic al Central Park, este cunoscuta sub denumirea de Midtown si se extinde de la East River, pana la faimosul Times Square. Este principala zona de afaceri si shopping a New York-ului. Aici se afla Empire State Building, Rockfeller Center, Natiunile Unite, catedrala St. Patrick si multe magazine faimoase.

Central Park

Acest vast patrulater plin de verdeata se află în centrul Insulei Manhattan. Parcul ofera trasee de mers pe jos, calarie, patinaj, canotaj, ciclism, roller blading şi multe alte facilităţi sportive.

Upper East Side

Cartierul se invecineaza cu partea de est a Central Park-ului, de la strada 59 la strada 96. Upper East Side este locuit in mare parte de oameni cu o conditie sociala foarte buna si o viata sociala activa. Muzeul Metropolitan de Arta, Muzeul Guggenheim şi multe alte muzee importante ale NY-ului sunt situate aici. Este, de asemenea, cunoscut pentru magazinele de lux şi restaurantele exclusiviste.

Upper West Side

Situat pe partea opusă a Central Park-ului, cartierul este localizat intre Columbus Circle şi strada 125. Aici este localizat faimosul centru Lincoln Center for Performing Arts şi Muzeul American de Istorie Naturală. Această zonă exclusivista este locuita de muzicieni, interpreţi şi celebrităţi. John Lennon a locuit aici in ultimii sai ani de viata. Upper West side este faimos pentru restaurantele si magazinele sale.

Harlem

Partea nordica a Manhattan-ului dintre Strada 96 in estul a parcului şi de strada 125 in vestul parcului este cunoscuta sub numele de Harlem. Acest cartier este locuit in mare parte de afro-americani, iar in partea de sud-est de spanioli, in zona cunoscut sub numele de Spanish Harlem.

Adaugat in: Calatorii

Comentariile sunt inchise.