Magazinele outlet – O idee buna sau nu?

Magazinele de tip outlet au aparut in urma unor surplus de stocuri create de catre firmele producatoare de imbracaminte si incaltaminte. Ce inseamna asta ? Ei bine ! Se scot de exemplu 5.000 de perechi de jeans intr-o toamna se vand doar 2500 se mai vand inca 1000 cand sunt la reduceri ramanem cu 1500 de jeans de toamna care nu au ce cauta in magazin deoarece se apropie urmatorul anotimp si trebuie sa se aprovizioneze cu colectiile noi, acei jeans sunt repusi la vanzare cand e lichidare de stoc dar sa zicem ca mai raman inca 500, ce ramane de facut ? Se vand la en-gross surplusul de stoc deoarece jeansii respectivi ocupau foarte mult spatu fara folos, spatiu in care ar putea fi depozitata colectiile noi.

Insa, sa nu ne lasam pacaliti ca sunt colectii vechii, deoarece unele firme de imbracaminte si incaltaminte de tip retail scot intr-un an colectii mai putin frumoase iar in anul precedent au avut niste modele superbe si sa cumperi dintr-un magazin outlet e chiar e convenabil in sensul ca ajungi sa cumperi la preturi modice unele articole care odinioara costau foarte mult.

De curand am navigat pe internet si cautand prin tot felul de magazine am dat peste faptul ca daca cauti cuvinte gen : magazin haine, haine dama, haine outlet vom gasi o multitudine de magazine de tip outlet la preturi mici. Ce se intelege prin preturi mici ? Ei bine ! E inceputul verii vrei sa iti cumperi o pereche de pantaloni scurti la ZARA ( sa zicem ) sunt 149.90 de ron iar tu gasesti alt model tot de la ZARA colectie mai veche cu 99.90 de ron. Suna mai bine, nu?

Shopping-ul online este o alternativa foarte ok de a gasi magazine de tip outlet insa in Paandorf si in Germania se afla printre cele mai mari magazine de acest tip insa nu toata lumea isi permite sa practice “shopping tourism” astfel internetul ne este cel mai bun prieten.

Insa sa nu va asteptati sa gasiti imbracaminte si incaltaminte de la case de moda cu renume international deoarece nu veti gasi, de regula firmele producatoare de imbracaminte si incaltaminte de tip retail ajung sa creeze surplusuri de stocuri deoarece acestia scot intotdeauna colectii numeroase de-a lungul aniilor si se fabrica incaltaminte si imbracaminte in numere foarte mari, nu exista conceptul de “ limited edition “ sau “ one of a kind “.

Adaugat in: Diverse, Marketing, Personal, Shopping

Comentariile sunt inchise.