Machete, modelism, hobby

Librăria “Semn de carte” din Reşiţa, este o mică afacere de familie – dacă în ziua de azi o librărie mai poate fi numită afacere – condusă de doi oameni inimoşi: Camelia şi Lucian Duca. Despre ce înseamnă această librărie cu ceainărie Camelia Duca spune:

“Împreună cu soţul meu am pus bazele unui loc în care să ne reidentificăm cultural, un loc în care ne întâlnim, discutăm, formulăm idei, citim o carte, vedem un film, privim o expoziţie, ne bucurăm de muzică, bem ceaiuri  fine, cafea autentică şi mai presus de toate ne întoarcem spre cultură“

Dar nu despre librărie aveam intenţia să scriu ci despre cea mai recentă întâmplare pusă la cale în acel spaţiu şi anume Expoziţia de Machete, află la a doua ediţie în acest spaţiu. Realizatorii machetelor expuse, adică protagoniştii de drept ai expoziţiei, Remus Râşniţă, Laurenţiu Radu, Andrei Bălbărău şi Marcel Alexa, au dat încărcătură evenimentului, prezentând modele deosebite şi îndrăzneţe.

Realizate cu multă migală şi pasiune, exponatele miniaturale au fost interesante şi la fel de interesante au fost şi explicaţiile oferite, cu generozitate, de cei care au avut răbdarea să le construiască. Unele din exponate au fost făcute în doar câteva ore dar pentru cele mai complexe au fost necesare muuulte luni de munca. La macheta unui galion din lemn, realizată de reşiţeanul Marcel Alexa au fost necesare aproape 800 de ore .

O parte din cei care au expus machete sînt membrii Clubului de Machete, înfiinţat de Casa de Cultură a Studenţilor din Reşiţa, şi coordonat de Asociaţia Cogito  dar hai sa nu mai lungesc povestea şi să vă las să admiraţi minunatiile create de aceşti pasionaţi. Calitatea fotografiilor nu e chiar optimă pentru că, compactul din dotarea personală nu prea poate mai mult.

Adaugat in: Amuzant, Calatorii, Timp liber

Comentariile sunt inchise.