Lupta cu anxietatea!

Anxietatea te va distruge daca devi sclavul ei. Unele persoane se lupta cu anxietatea generala sociala. Chiar daca simptomele de anxietate sunt diferite pentru toata lumea, starile care se remarca sunt blocajele, febra, teama si, bineinteles, multe altele.

Astfel de episoade nu sunt deloc distractive. Aceste atacuri nu se intampla doar acasa, ci si in societate; la birou, in trafic sau chiar la o petrecere si, mai jenant, la o intalnire. Cum o putem combate?

1. Aduna-ti o echipa. Inconjurati-va cu oameni care inteleg prin ce treceti si nu judeca ceea ce nu puteti controla. Nu vrei ca cineva din echipa sa se amuze pe seama ta sau sa nu ia asta in serios. Puteti apela la prietenii vostri in cazul unui atac; ei va pot ajuta sa va mentineti calmi!

2. Mantra – Vorbeste cu tine insuti. Spune in minte cuvinte care te vor intoarce din starea in care te regasesti. Daca incepeti mai devreme mantrele, va puteti salva de la o spirala descendenta.

3. Planificati-va relaxarea – Acesta este un pas foarte important. Practicati yoga si amenajati-va un colt cu aromaterapie. Lasa corpul tau sa se aseze acolo unde doreste. Goliti-va mintea de ganduri si pur si simplu traiti linistea. Concentrati-va pe sunete si relaxati-va. Dupa aceasta, va veti simti revigorat!

4. Ceaiul este relaxant in sine pentru ca trebuie sa-l beti incet. Iti incetineste ritmul de viata. Exista ceaiuri care ajuta la promovarea unei stari de calm si a unei minti calme.

5. Respirati – Suna simplu, dar greu de retinut in situatii de panica. Doar amintiti-va ca nu este atat de rau cum pare. Doar respira.

6. Ganduri pozitive – Incercati sa inlocuiti gandurile rele, gandindu-va la noile pozitive. Concentrati-va pe ele pana cand acestea sunt singurul lucru din mintea voastra.

Adaugat in: Diverse

Comentariile sunt inchise.