Lumia 2020, o tableta de 8″ ce va fi lansata in primul trimestru din 2014

Desi achizitia taLansare Lumia 2020bletei Samsung Galaxy Tab 3 s-a dovedit un esec, in decursul a cateva luni folosind-o de maxim cinci ori, n-am renuntat definitiv la ideea de a mai cumpara un gadget. Recunosc, sunt oarecum dependent de gadget-uri, mii de lei ducandu-se pe apa sambetei in fiecare an. Cum oferta celor de la Apple ma lasa rece, nici iPad si nici iPhone neproducandu-mi convulsii la o utilizare obisnuita, ma orientez succint catre alte produse de pe piata.

Sunt fan Samsung insa ceea ce ma tenteaza in mod vadit poarta numele de Nokia Lumia 2020, o tableta ce urmeaza sa fie lansata in primavara anului urmator. Timpul imi va permite cu siguranta sa pun ceva banuti deoparte pentru a o cumpara insa va conta destul de mult si pretul sau.

Conform celor de la Nokia, ultimul comunicat de presa presa ne-a oferit cateva informatii despre acest produs pe care il consider extrem de interesant. Stiu ca nu multe dintre aceste noutati IT se adeveresc insa o buna parte dintre ele au repercusiuni vizibile in cadrul cititorilor, majoritatea dintre noi imaginandu-si produsul propriu-zis. Daca discutam despre o tableta Nokia si stim deja parteneriatul strategic dintre finlandezi si cei de la Microsoft, este oarecum normal ca sistemul de operare ramane Windows.

Modelul in cauza se va mandri cu o diagonala de 8″, numele de cod fiind Illusionist. Performant, atractiv, fiabil si accesibil, acestea sunt coordonatele anuntate de cei de la Nokia pentru viitoarea lor tableta, Lumia 2020 urmand a fi lansata in primul trimestru al anului 2014.

Modelul de baza ramane Lumia 2520, cei de la Nokia propunandu-si sa concureze in mod direct cu Samsung sau Apple. Lumia 2020 a primit deja unda verde din partea actionariatului din Rusia sau India, astfel ca finlandezii nu mai asteapta decat acordul celor de la Microsoft pentru a inova inca odata pe piata tabletelor. Asa cum mentionam anterior, Illusionist va miza pe sistemul de operare Windows RT, un sistem de operare care se comporta excelent si care a primit cateva update-uri importante in ultimul an.

Nu se cunosc prea multe informatii despre caracteristicile acestui device, stim doar ca va face parte din segmentul de tablete ieftine si va ingloba o serie de componente cu adevarat importante. Discutam despre un procesor Qualcomm Snapdragon 800, un quad core cu adevarat rapid, 2 GB de memorie RAM sau un display de 8″ inci stabilizat la o rezolutie fullHD ce nu a fost inca oferita publicitatii.

Din punctul meu de vedere, Lumia 2020 va fi un mare plus pentru activitatea viitoare a companiei finlandeze si va putea fi asimilata cu relansarea companiei in randul tabletelor, piata device-urilor de 8″ fiind tot mai apreciata de utilizatori. Discutam despre aproximativ 60% dintre clienti, iar daca mai punctam faptul ca piata tabletelor va depasi ca volum de vanzari piata dedicata desktop-urilor, cu siguranta lansarea modelului Lumia 2020 va aduce sume importante in visteria celor de la Nokia.

Adaugat in: Tech

Comentariile sunt inchise.