Limite peste care nu putem trece

Insa cred ca pentru anumite lucruri exista limite peste care nu putem trece. Si totusi (desi cred ca orice este posibil la noi) nu mi-as fi imaginat ca se poate sa decadem chiar atat de mult(pana intr-acolo incat sa ne fie frica efectiv sa ne “aflam” intr-un spital romanesc – indiferent de problema), sa fim atat de indiferenti, de nepasatori, de…”mici” incat sa declaram, de exemplu, ca “este bine ca (ne) pleaca medicii pentru ca se intorc in tara cu bani si cu experienta acumulata in sisteme dezvoltate din alte state” ?!? (ce poti sa mai spui la asa ceva…).

Desi este de o gravitate nemaintalnita ce se intampla in aceste momente in Romania, ca persoana care lucreaza in domeniul santatii vreau sa va spun ca inca nu mi-am pierdut speranta (si nici spiritul de luptatoare) ca sistemul nostru isi va reveni in cele din urma. Si nu sunt singura.

In toata aceasta debandada (de moment) care exista in sistemul nostru de sanatate, un om (caruia ii port un respect deosebit) venit de pe alte meleaguri la noi, ne arata faptul ca se poate (gandi si actiona) si altfel dandu-ne o raza de speranta. Este vorba despre doctorul Raed Arafat fondator al SMURD (Serviciul Medical de Urgenta si Descarcerare).

De cand s-a produs tragedia, acesta a coordonat activitatile de salvare dar si de evacuare a tuturor celor aflati in incinta maternitatii mobilizand totodata personal medical de la inca vreo trei spitale care sa intervina in preluarea cazurilor.

Inchei prin a-mi exprima condoleante fata de familiile indurerate in urma pierderilor suferite

Adaugat in: Romania

Comentariile sunt inchise.