LG lanseaza versiunea mini a lui G2, un smartphone mult mai compact

Noul LG G2 mini, un smartphone anuntat inca de la evenimentul MWC din februarie, poate capata destul de greu o caracterizare concisa. Spun asta pentru ca cei de la LG au un plan relativ haotic in ceea ce-l priveste pe G2 mini, pe pietele dezvoltate urmand sa ajunga o versiune cu sau fara tehnologia 4G, o versiune dual sim, cat si numai putin de patru modele de carcasa, fiecare dintre ele avand o nuanta care mai de care mai interesanta.

Aruncand o privire asupra intregii serii G a celor de la LG, constatam ca G2 mini este de fapt cel mai mic device lansat vreodata, asta in pofida faptului ca designul este identic cu fratele sau mai mare. Trecerea la un display mai mic o vad ca pe una de bun augur, fanii LG avand nevoie si de un smartphone cu o diagonala sub 5 inci, noul G2 mini mizand pe un ecran IPS de 4.7 inci. Dincolo de acest display de reala calitate, cele doua versiuni hardware vor avea cateva caracteristici unice, usor de sesizat.

Versiunea mini a lui LG G2

Pe de-o parte, va exista o versiune LG G2 mini cu procesor Snapdraon 400, un quad core de 1.2GHz si camera foto de 8MP, in timp ce versiunea #2 va fi ceva mai performanta, procesorul ales de coreen fiind un NVIDIA Tegra 4i de 1.7GHz, in timp ce camera foto ramane cea a versiunii de baza, una cu senzor de 13MP.

Ambele telefoane pastreaza celelalte componente de baza, astfel ca, indiferent de modelul LG G2 mini pe care il veti achizitiona, aveti parte de o memorie RAM de 1GB si un spatiu de stocare intern de 8GB, in vederea extinderii urmand sa utilizati un card de memorie microSD.

La nivelul carcasei, noul G2 mini va masura 9.8mm grosime, greutatea sa fiind de 121 de grame, destul de mare daca ne gandim ca este un smartphone de mici dimensiuni insa motivul principal este inglobarea unui acumulator de 2440mAh.

Celelalte optiuni ale acestui smartphone sunt clasice, preluate de la versiunea de baza. Discutam despre un suport 3G, conectivitate 4G de mare calitate, modul Bluetooth, Wi-fi, NFC si un receptor GPS destul de util.

Nu am date despre vanzarile acestui device in Romania, cert este ca el va ajunge pe piata locala ceva mai tarziu decat in cazul pietelor vestice, drept pentru care mi-e greu sa preconizez un pret al vreuneia dintre versiunile anuntate de LG.

Sursa foto: Androidcentral.com

Adaugat in: Tech

Comentariile sunt inchise.