Lenovo va lansa cel mai puternic smartphone al anului: Vibe Z2 pro

Chiar daca debutul pe piata de smartphone-uri a fost unul relativ timid, Lenovo pare sa-si fi imbunatatit strategia si iata-ne ajuns in fata unei situatii pe care eu nu o prevedeam: producatorul chinez va lansa cel mai puternic smartphone al acestui an. Evenimentul MWC 2014 ne-a aratat care este forta celor de la Lenovo iar modelul Vibe Z2 pro nu face nimic altceva decat sa ne confirme(daca mai era cazul) ca asiaticii nu doresc nimic altceva decat detronarea celor de la Samsung si Apple din fruntea ierarhiei.

lansare lenovo vibe z2 pro, cel mai bun smartphone de la lenovo

Conform unor surse interne, se pare ca varful de gama urmeaza sa fie lansat in cea de-a doua jumatate a anului in curs, detaliile de baza fiind deja anuntate publicului larg. La baza, modelul Vibe Z2 pro nu este nimic altceva decat o imbunatatire a fratelui mai mic, modelul Z k910 primind cateva componente mult mai puternice dar si un design mult mai apropiat de preferintele utilizatorilor.

Avand o carcasa din metal si o forma rectangulara, Vibe Z2 pro iese in evidenta datorita implementarii inteligente a camerei foto, in zona spate a carcasei fiind integrata o zona din plastic ce ascunde atat camera foto cat si senzori, antena NFC sau emitatorul infrarosu.

Butoanele putem spune ca sunt dispuse intr-o maniera inteligenta, ambele laterale fiind finisate cu mare atentie astfel incat sa nu putem sesiza diferente de nivel.

Specificatii oficiale Lenovo Vibe Z2 pro

 • Ecran: 6”, 1440×2560
 • Sistem de operare: Android 4.4
 • Chipset: Qualcomm Snapdragon 801
 • Procesor: 2,5 GHz, quad core
 • GPU: Adreno 330
 • SIM: dual SIM
 • Cameră foto: 16 MP, dual LED, stabilizare optică
 • LTE: da
 • Altele: NFC
 • Baterie: 4.000 mAh
 • Dimensiuni: 7,7 mm grosime

Desi ma asteptam ca logo-ul producatorului chinez sa apara pe capacul spate al telefonului, la fel cum se intampla in cazul majoritatii telefoanelor lansate anterior cat si in cazul principalilor competitori ai pietei, se pare ca asiaticii au decis renuntarea la aceasta strategie si au adoptat doar stantarea numelui „Vibe”. Ma gandesc ca au intentia sa realizeze un adevarat brand din acest nume si decizia este de bun gust si oarecum inteligenta.

lenovo vibe z2 pro image

Nu comentez foarte mult pe baza componentelor, ele fac parte din segmentul „quality” si sunt ferm convins ca intregul ansamblu va rula fara niciun repros. As avea ceva de adaugat in cazul dimensiunii, cei 6 inci, atat cat masoara display-ul, fiind o dimensiune care aduce mai degraba cu o tableta. Sper sa fie lansata si o varianta de 4.8 – 5.2 inci, sunt ferm convins ca numarul de unitati vandute va fi unul mult mai ridicat decat in cazul modelului de baza.

Adaugat in: Tech

Comentariile sunt inchise.