Lenovo – un laptop intre traditia americana si cea asiatica

Foarte putina lume cunoaste istoricul companiei Lenovo, unul dintre cei mai importanti producatori mondiali din zona IT. Intr-un sens, ascensiunea sa e asociata cu achizita IBM in 2005, de catre marele concern chinez. Istoria sa insa, de dinainte nu e deloc de neglijat. La fel cum nici inovatiile IBM – in 1981, acestia au introdus primul calculator personal; mai tarziu au prezentat primul calculator portabil (1984) – doi ani mai tarziu au anuntat primul laptop, denumit PC Convertible. In paralel, de-a lungul anilor, cele doua companii aduc o serie de inovatii in acest segment (bineinteles, pe piete diferite) – in 1996 Legend (ce si-a schimbat denumirea mai tarziu in Lenovo) a devenit liderul de piata in China pe segmentul calculatoarelor.

Insa cea mai mare inovatie IBM a fost cu siguranta ThinkPad, primul notebook cu un ecran color de 10.4 inch de tip TFT si trackpoint. Intr-o declaratie a Lenovo, acesta a fost unul din principalele atuuri ale achizitiei firmei americane.  In plus, chinezii au beneficiat si de tehnologia america de productie a calculatoarelor, cat si de canalele globale de vanzare si echipele operationale. Aceste trei elemente au  propulsat compania, marindu-i vanzarile in mod considerabil.

Insa nu doar partea operationala este cea care face din Lenova un producator recunoscut la nivel mondial. Laptopurile sale, una din diviziile esentiale, impresioneaza prin fiabilitate si pretul accesibil. Finisajul special, dotarile si specificatiile sunt alte aspecte deloc de neglijat.  Adresandu-se unor categorii diverse de clienti,  producatorul IT ofera cateva linii de ghidare pentru  a achizitia modelul potrivit.

La baza acestor  criterii vor sta intrebari precum:

1. Cum vei folosi noul laptop? Pentru munca/solutii de utilizarea a timpului liber/jocuri/acasa/ scoala.

2.  Care functii sunt importante ? Displayul, viteza de lucur, autonomia bateriei, unitatea DVD sau designul.

3. Care este bugetul maxim  pe care il poti aloca acestei investitii?

In functie de rezultate, cat si de gust sau de preferinta,  se poate opta pentru o serie de modele care sa se potriveasca necesitatilor precizate.  Disponibile in diferite finisari si culori, in orice magazin de electronice, fie local sau online, aceste produse isi continua ascensiunea.

Adaugat in: Tech

Comentariile sunt inchise.