Legea atractiei

Cand vine vorba de Legea Atractiei, multi se gandesc la filmul The Secret, ceea ce nu este gresit, doar ca acest film este facut intr-un stil prea `american` si, mai ales, este incomplet. Pe de alta parte, filmul lasa impresia ca insista prea mult pe partea materiala (bani, bogatie, prosperitate etc), desi aceasta lege functioneaza in toate aspectele vietii, dar probabil asta face parte din strategia de marketing a producatorilor.

La sfarsitul sec XIX, inceputul sec XX a erupt miscarea New Thought, care a scos la lumina, din nou, Legea Atractiei.

Cei mai importanti reprezentanti ai acestei miscari erau: P.T. Barnum (precursor), Wallace D. Wattles, James Allen, William W. Atkinson, Charles F. Haanel, Napoleon Hill, Russel H. Conwell, Dale Carnegie (chiar daca nu este considerat ca facand parte din aceasta miscare, ideile din cartile lui se bazeaza pe aceleasi principii), Ralph W. Trine, Henry T. Hamblin si multi altii. Pe cartile acestora se bazeaza tot filmul.

De mentionat ca ideile si principiile sunt mult mai vechi, fiind regasite in majoritatea scrierilor vechi, inclusiv in biblie (a se vedea cartile lui Norman V. Peale), dar aceasta miscare, in special prin Wattles si Hill, le-a repus in circuitul constiintei moderne.

Este adevarat ca, in viata, tot ce gandim, atragem. [dar atentie la subconstient, unde ai de fapt cele mai multe ganduri; iar controlul si curatarea subconstientului este o sarcina mult mai grea decat iti imaginezi, dar important este ca se poate si ca de acum stii ca trebuie].

Iar daca vrem sa atragem ceva in mod constient, atunci doar gandul si vizualizarea nu sunt suficiente, trebuie sa si actionam. Iar actiunea este o componenta foarte importanta, fara de care nu se va materializa gandul constient niciodata.

Pentru a aprofunda acest subiect, recomand urmatoarele materiale, care cuprind bazele si esenta si, mai ales, tot ce lipseste din filmul The Secret:

Wallace D. Wattles – The Science of Getting Rich (tradusa la Curtea Veche prin `Stiinta de a deveni bogat`, exista si varianta audio)

Napoleon Hill – Think and Grow Rich (tot la Curtea Veche tradusa prin `De la idee la bani`)

Joe Vitale – The Missing Secret (un program audio pe care probabil il gasesti doar pe amazon.com sau pe torrente – eu ii multumesc lui Liviu Pasat pentru el)

filmele `What the bleep Do We Know` si `What the bleep…Down the Rabbit Hole`, unde se prezinta si explicatia din punct de vedere stiintific, cum functioneaza creierul uman si universul si de ce Legea Atractiei functioneaza.

Ce trebuie stiut despre Legea Atractiei este ca ea exista si functioneaza, indiferent ca vrem, acceptam, credem, stim sau nu asta. Si ce mai trebuie stiut este ca Legea Atractiei este una din cele mai importante legi din univers, dar nu cea mai importanta. Despre cea mai importanta lege voi vorbi intr-un post ulterior.

Acum, daca vrei sa iti schimbi viata in bine, iti recomand sa cauti materialele recomandate mai sus si iti doresc lectura, vizionare si auditie placute.

Adaugat in: Diverse

Comentariile sunt inchise.