Lance Armstrong, campionul dopat al ciclismului!

Sunt un fan al ciclismului si, de ce sa nu recunosc, am fost un mare fan al lui Lance Armstrong, cel mai mare ciclist al tuturor timpurilor. Ultima parte a afirmatiei este oarecum fortata si falsa pentru ca astazi s-a oferit in mod public un verdict in privinta cazului de dopaj la care a fost supus americanul. Lance Armstrong este cunoscut pentru cele 7 titluri consecutive castigate in Turul Frantei intre anii 1999-2005 si pentru alte numeroase tururi castigate in cariera sa.

In aceasta dimineata, Lance Armstrong a luat parte la un interviu alaturi de Oprah Winfrey si a decis sa faca publica toata aceasta poveste si sa puna capat astfel tuturor speculatiilor si anchetelor realizate de cei de la USADA.

Ceea ce am apreciat totusi la el a fost modul cum a reactionat la intrebarile puse de Oprah Winfrey si mai ales sinceritatea de care a dat dovada. Stiind practic ca intreaga sa cariera va fi facuta zob dupa acest interviu si ca toata lumea sportului il va face tandari pentru afirmatii si mai ales pentru maniera corupta prin care a reusit sa isi adjudece titlurile din Marea Bucla, Lance a aratat o tarie de caracter iesita din comun si a recunoscut ca s-a dopat in intreaga perioada de glorie.

In interviul difuzat pe site-ul lui Oprah, Lance Armstrong a marturisit si de ce nu a spus adevarul pana acum.

„Pentru cei mai mulţi oameni e prea târziu şi asta e din vina mea. Văd situaţia ca pe o minciună mare care s-a repetat de multe ori”.

„Era posibil să câştigi fără să te dopezi?”, l-a mai întrebat Oprah.

„În acea generaţie, nu. Nu eu am inventat cultura asta, dar nici nu am încercat să o opresc”, a răspuns Armstrong.

„Voiam să câştig cu orice preţ. Când am fost diagnosticat cu cancer, aş fi făcut orice ca să supravieţuiesc. Am adoptat atitudinea asta şi în ciclism, cu orice preţ, iar asta nu a fost un lucru bun”, a explicat Lance Armstrong.

Cu toate astea, penibilitatea de care a dat dovada in urma ultimei sale victorii din Turul Frantei, cea din anul 2005, mi se pare de neegalat! Scuzele si maniera prin care incerca sa se apere la acea vreme, coroborate cu acest interviu, nu fac decat sa-i pateze o intreaga cariera, asta daca se mai poate spune ca Lance mai are in portofoliu o cariera de ciclist, dat fiind faptul ca toate cele 7 titluri i-au fost deja retrase.

Retras in anul 2011 din activitatea competitionala, Lance a admis faptul ca a gresit si a incercat sa dreaga putin intreaga situatie afirmand ca in editiile 2009 si 2010 nu a mai incercat sa se drogheze, sa incerce diverse substante interzise sau sa isi bata joc de o intreaga grupare de oameni care chiar iubesc acest sport si care chiar il iubeau!

Curiozitatea mea va face ca in zilele ce urmeaza sa rasfoiasca presa, sa piarda ore intregi citind afirmatiile ziaristilor, ale oamenilor din ciclism si chiar a altor sportivi, asta ca tot am vazut azi o declaratie a lui Novak Djokovic prin care isi arata frustrarea fata de Lance Armstrong.

Adaugat in: Sport

2 comentarii

  1. Andrei says:

    E o rusine a sportului acest Lance Armstrong!