Jucarii potrivite pentru copiii cu varste intre 3 si 6 luni

Multi parinti considera jucariile neimportante pentru bebelusi. Trebuie sa intelegem totusi, ca primele luni de viata sunt critice pentru ca este momentul in care bebelusul incearca sa inteleaga lumea care il inconjoara. Copilul este curios sa descopere tot ce il inconjoara, iar jucariile sunt cea mai buna solutie pentru acest pas.

Iata cateva jucarii care sunt indicate copiilor cu varste curpinse intre trei si sase luni

O jucarie de plus, sau alt material moale. La aceasta varsta copii se vor atasa de acest tip de jucarii, iar noi ca parinti trebuie sa alegem cateva modele pentru ei. Ce trebuie sa urmarim cand alegem o astfel de jucarie este cat de moi si cat de placute la atingere sunt. Trebuie sa avem grija de siguranta micutului. Figurinele de plus cu urechi sau nas din plastic sau alte elemente tari adaugate nu sunt indicate pentru ca pot rani copiii. De asemenea jucariile nu trebuie sa contina piese mici ce pot fi desprinse si inghitite de copii.

Jucariile care produc sunete sunt si ele foarte importante
Copii la aceasta varsta ciupesc si strang in maini toate lucrurile pe care le pot atinge, iar jucariile care produc zgomote la atingere sunt foarte populare. Ei invata ca pentru a auzi acel sunet din nou ei trebuie sa interactioneze cu jucaria, dezvoltandu-si astfel coordonarea mainilor.

Cartile
Copii trebuie sa invete de la zero la ce foloseste o carte, iar primul pas este sa te asculte in timp ce le citesti. Ascultarea este o abilitate in sine care se dezvolta in acest fel iar imreuna cu ea se deprinde si vorbirea. Tinand cont ca perioada critica de dezvoltare a vorbirii la copii este pana in cinci ani, nu este niciodata prea devreme sa ii citesti copilului.

Jucariile pentru dantura
Sunt extrem de practice in momentul in care copilului incep sa-i iasa dintii. Cand gingiile il deranjeaza scoti jucaria de la frigider si aceasta va calma durerile si mancarimea. Jucariile pentru dantura nu doar calmeaza disconfortul cauzat de gingii ci pot fi folosite si ca jucarii in sine, fiind viu colorate si moi.

Adaugat in: Interesant, Timp liber

Comentariile sunt inchise.