Jocurile reprezinta un excelent destresant

Stresul este una dintre principalele probleme cu care se confrunta majoritatea oamenilor, mai ales a celor care au o viata activa din punct de vedere al numarului de ore lucrate zilnic. Printre aceste persoane ma numar si eu, un student si totodata angajat care dispune de un program destul de incarcat. Fie ca este vorba despre zilele din cursul saptamanii, un adevarat calvar daca pun accentul pe numarul de ore lucrate, fie ca este vorba despre weekend-uri, zile in care s-ar presupune ca ar trebui sa las totul deoparte si sa cunosc putin gustul libertatii, stresul intervine in multe perioade ale zilei si, credeti-ma, nu este deloc un sentiment placut.

De multe ori insa, reusesc sa gasesc in orice activitate mai lejera o buna metoda de a ma destresa, de a ma face sa ies din incarcatura zilnica si de a-mi incarca bateriile pentru a duce la bun sfarsit ceea ce mi-am propus pentru ziua respectiva. Am incercat diverse metode, de la a iesii in aer liber, o varianta destul de buna insa care necesita destul de mult timp, de la cititul diverselor articole de pe net sau chiar a unor ziare si pana la pierderea timpului sau ma rog, incercarea de a ma detasa putin rasfoind alte site-uri. Ultima varianta este cea mai la indemana daca stau sa ma gandesc ca toata activitatea mea zilnica se invarte in jurul unui laptop sau a unui pc, in jurul unor site-uri sau a altor materiale de acest tip. Cum retelele sociale si in special Facebook-ul, nu mi se par atractive, prefer sa ajung la varianta unor jocuri online. Cum jocurile logice nu fac decat sa imi puna si mai mult mintea la contributie si nu fac decat sa ma oboseasca si mai mult, prefer jocurile care nu necesita o atentie sporita sau care imi permit sa ma relaxez total si sa ma detasez de orice inseamna concentrare.

Amintindu-mi de perioada copilariei, o perioada extrem de frumoasa in care jocurile erau la ordinea zilei, nu pot sa trec cu vederea, probabil, cele mai populare jocuri din acea vreme: jocuri cu mario. Ei bine, aceste jocuri se regasesc pe majoritatea site-urilor de specialitate, sunt identice cu cele pe care le jucam in copilarie si, mai mult de atat, nu necesita nici un calculator puternic dar nici o concentrare prea puternica, fiind mai degraba un mod excelent de a te destresa si de a uita putin de rutina din acea zi.

Pentru cei care au mai mult timp la dispozitie, varianta jocurilor video de mai mare anvergura este una ideala. Puteti opta pentru jocuri care necesita o instalare in calculatorul propriu, acestea avand avantajul unei desfasurari mai detaliate, a unui gameplay pe masura si a unor elemente grafice de o mult mai buna calitate. Puteti sa va cumparati licente ale celor mai noi si mai reusite jocuri lansate sau puteti pur si simplu sa optati pentru jocurile puse in mod gratuit la dispozitie de producatori si sa le descarcati ca atare. A face download jocuri este o operatiune destul de facila iar instalarea se face cel putin la fel de simplu, astfel ca aveti nevoie doar de o conexiune la internet stabila pentru a nu pierde prea mult timp cu aceasta actiune.

Concluzia mea este una simpla si cred ca imi este impartasita de multi dintre cei care apeleaza la diverse trucuri pentru a se destresa: jocurile, fie ca ne referim la cele online sau la cele instalate, sunt si vor reprezenta pentru o bucata buna de timp una dintre sursele cele mai eficiente pentru a iesii din tiparul muncii de zi cu zi si pentru a capata cateva momente de relaxare.

Adaugat in: Diverse

Comentariile sunt inchise.