Jocuri Shockwave vs Jocuri Unity 3D

In ultimul timp pe site-urile de jocuri online au aparut o gramada de jocuri online 3D. Aceste sunt similare jocurilor pe care puteam sa le jucam doar pe PC acum cativa ani. Totusi, datorita unor platforme multimedia mai noi: Adobe Shockwave, la inceput, si Unity 3D, mai ales in ultimul an, acest lucru este acum posibil. Jocurile 3D Shockwave si jocuile Unity 3D sunt net superioare clasicelor jocui flash, cu grafica 2D si complexitate redusa. Aceste jocuri 3D online au ajuns atat de complexe incat pot fi jucate in modul multiplayer, ofera o calitate grafica superioara sau pot fi jucate in Full Screen. Totusi, pentru a le putea rula in mod corespunzator trebuie sa aveti si un calculator cu placa video dedicata.

Jocurile Adobe Shockwave

Pentru a putea juca aceste jocuri online 3D trebuie sa instalati ultimul plugin Adobe Shockwave, disponibil gratuit pe pagina celor de la Adobe. Acest plugin nu este disponibil in varianta basic a nici unui browser dar majoritatea browserelor de pe windows si linux suporta acest plugin. In Linux trebuie sa recurgi la anumite inginerii pentru a face sa mearga jocurile Shockwave, intrucat Abobe nu ofera suport si pentru Linux.

Primele jocuri 3D celebre create pe Shockwave au fost Burnin’ Rubber 1 si Street Sesh. Burning Rubber 1 poate inca sa ne impresioneze cu calitatea grafica. Iti permite sa joci un joc online 3D cu masini de curse fara sa instalezi nimic pe calculator. Acest joc a fost un real succes, fiind distribuit pe mii de site-uri cu jocuri si fiind jucat in toata lumea. Asta a dus la aparitia altor jocuri din serie: Burnin’ Rubber 2, Burnin’ Rubber 3 si Burnin’ Rubber 4. Ultimul din serie are cerinte grafice ridicate, neputand fi jucat pe calculatoare care acum cativa ani rulau cu succes jocurile cu cele mai mari cerinte. Street Sesh este unul dintre cele mai populare jocuri cu skateboarduri 3D, are o grafica decenta si aduce aminte de Tony Hawk Pro Skater 1.

Jocurile Unity 3D

Aceasta platforma a dat nastere multor jocuri online 3D. De la Shootere 3D multiplayer pana la jocuri 3D cu masini de curse, toate pot fi gasite pe platforma Unity 3D. Jocurile Unity 3D se misca si arata mai bine decat cele Shockwave. Totusi, ele nu se bucura de acelasi succes deoarece pluginul de la Unity nu este privit cu incredere de utilizatorii neavizati. Daca Adobe este cunoscut in toata lumea, Unity 3D este abia la inceput. Un alt motiv caruia ii poate fi atribuita lipsa de popularitate a acestei platforme este complexitatea procesului de inserare a unui joc Unity 3D intr-un site. Majoritatea detinatorilor de site-uri cu jocuri online folosesc platforme platite (gata facute) care nu ofera suport pentru Unity 3D.

O calitate a acestor jocuri 3D ar fi posibilitatea jucarii in Full Screen. Si posibilitatea reglarii nivelului detaliilor grafice sau a rezolutiei sunt plusuri pentru Unity 3D.

Printre cele mai celebre jocuri Unity 3D putem sa enumeram Red Crucible (un shooter 3D care poate fi jucat in multiplayer), RC Laser Warrior, Rexona X Race sau Velociraptor Safari.

Adaugat in: Diverse, Internet, Jocuri, Timp liber

Comentariile sunt inchise.