Joaca in aer liber creste imunitatea organismului

In ziua de astazi putem spune ca, in cazul copiilor, calculatorul, tableta, xbox-ul, playstation-ul si alte device-uri de acest tip pot reprezenta un rau invizibil care actioneaza si modifica evolutia unui copil sau adolescent. Pentru a evita sedentarismul, postura incorecta, aparitia unor probleme precum pozitia cocosata este necesara luarea unor masuri profilactice care sa implice un regim igeno-ditetetic echilibrat si care sa raspunda problemelor si nevoilor copilului sau adolescentului.

Este foarte important ca parintii sa stie sa dozeze corect orele petrecute in lumea virtuala cu cele petrecute in aer liber si sa incurajeze un mod de viata activ care sa aduca beneficii majore unei dezvoltari fizice si psihice armonioase in afara orelor de educatie fizica unde nu mereu se intampla ca un un copil sa se simta in largul sau, unde este mereu conditionat de profesor. In cazul in care copilul sau adolescentul nu este atras de un sport sau o alta activitate de acest tip, intotdeauna trebuie indreptat catre o activitate fizica in aer liber, fara insa a il constrange catre un anumit tip de activitate.

Totodata, in cazurile in care sunt necesare sedinte de kinetoterapie pentru tratarea sau ameliorarea unor afectiuni, se pot adauga la acestea si activitati fizice care sa atraga si sa incante copilul. Acestea au rolul de a intari musculatura, de a dezvolta sistemul osos, de a creste imunitatea organismului, de a obisnui copilul cu o activitate fizica, de a preveni aparitia unor posibile afectiuni etc.

Sfaturi utile:
Daca sunt resurse financiare si in functie de dorintele copilului achizitionati biciclete, role, skateboard-uri, kart-uri etc., avand intotdeauna grija sa respectati normele de protectie;
Iarna nu neglijati plimbarile cu sania prin parc sau bataile cu bulgari de zapada;
Incurajati copilul sa practice activitati in aer liber, fara a-l constrange;
Incercati sa ii aratati cat mai multe tipuri de activitati (tenis, ciclism, inot, fotbal etc.) si observati ce il atrage cel mai mult;
Invatati-l sa se bucure de plimbarile in parc.

Adaugat in: Interesant, Jocuri

Comentariile sunt inchise.